Seværdigheder: 11 destinationer til en weekend i München (med insidertips)

Har du pakket dine lederhosen og din dirndl-nederdel? Så hilses du velkommen til München med et varmt “Griass Gott”! Hovedstaden i den bayerske delstat er en fantastisk destination med masser af historie, unik arkitektur, traditionelt bayersk køkken og så mange steder at se!

Oplev byen sammen med os. Scandic München Macherei ligger i den østlige del af München, hvor et innovativt og pulserende centrum for kunst, gastronomi, design og fremtidige projekter er skabt. Dette nye distrikt er blevet belønnet for dets bæredygtighed og har en ideel beliggenhed blot et par minutter med tog fra den til tider overfyldte bymidte.

Vi har sammensat en todages tur til din weekendtur i München, hvor du kan udforske de smukkeste steder og attraktioner i byen, slappe af på stille pladser og selvfølgelig smage byens specialiteter.

Dag 1 – Start af rundturen: Scandic München Macherei

Startpunktet for vores rundtur i München er Scandic München Macherei. Efter et energiboost fra vores omfattende morgenmadsbuffet kan du udforske vores foreslåede rute enten på afslappet vis med offentlig transport, på cykel eller til fods, hvis du holder af at gå.

Turens varighed til fods: ca. 5 timer

Turens varighed på cykel: ca. 3 timer

Turens varighed med offentlig transport: ca. 2,5 time

Destination 1: Frauenkirche

For dem, der rejser med offentlig transport, anbefaler vi, at man tager sporvogn nr. 21 mod Westfriedhof og stiger af ved Marienplatz-stoppestedet. Varighed ca. 20 minutter. Du kan komme til Marienplatz på cykel på ca. 15 minutter og ca. 50 minutter, hvis du går.

Du ser straks kirken Frauenkirche, når du kommer til Marienplatz. Denne sengotiske kirke kan dateres tilbage til det 15. århundrede og er en af de mest berømte attraktioner i München. Den er du simpelthen nødt til at besøge.

Vidste du, at kun nogle få bygninger får lov til at være højere end kirkens to karakteristiske tårne?

Du kan nyde en spektakulær udsigt over München fra de 100 meter høje tårne.

TIP: Du kan allerede se og beundre tårnene i Frauenkirche fra de øverste etager på Scandic München Macherei.

Destination 2: Marienplatz

Marienplatz er det berømte centrum i München, og der er masser af butikker og restauranter rundt omkring pladsen, som er et populært mødested for Münchens indbyggere og besøgende til byen.

Det er også her, fodgængerzonen begynder. Hvis du foretrækker at afbryde turen nu og i stedet tage på en omfattende shoppingtur, så er dette stedet at starte. Tag afsted med det samme.

Hvad du absolut må se på Marienplatz: det berømte Alte Rathaus (gamle rådhus), Neue Rathaus (nye rådhus) og Peterskirche (Peterskirken). Sidstnævnte er også det andet stop på vores tur.

Destination 3: Peterskirche

Ved du, hvad Alter Peter er?

Alter Peter (Gamle Peter) er navnet på tårnet på den ældste sognekirke, hvorfra du kan nyde en betagende udsigt over München.

En af de berømte kunstskatte i kirken er det 300 år gamle barokke alter.

Er du lidt sulten nu, eller rumler din mave allerede? Så bliver den næste destination et kulinarisk højdepunkt for dig!

Destination 4: Viktualienmarkt 

Viktualienmarkt ligger kun 3 minutter fra Peterskirche til fods. Markedet har været afholdt hver dag undtagen søndage og helligdage siden 1807 og har permanente boder.

Det var oprindeligt et fødevare- og grøntsagsmarked, men i dag er det det perfekte sted for både etablerede og spirende gourmeter.

Du kan være sikker på at finde alt her, fra traditionelle bayerske til eksotiske produkter. Uanset om du er på udkig efter en let snack, nogle spændende krydderier eller mad til en middag med vennerne, så finder du med garanti det, du leder efter.

Så, formåede du at stille din sult? Lad os nu tage dig med på en kort tur på 12 minutter til den næste destination på vores tur.

Destination 5: Residenz-paladset og Odeonsplatz

Odeonsplatz er et absolut visuelt højdepunkt takket være bygninger som Feldherrnhalle og Theatinerkirche!

Lige ved siden af Odeonsplatz ligger det største palads i et bycentrum i Tyskland – Residenz.

Det er værd at kigge ind i Residenz for at se den storslåede Herkulessaal, skattekammeret og dets mange andre historiske værelser.

Paladsets park er en grøn oase og det perfekte sted til en gåtur og en kort pause fra byen. Ved siden af parken ligger Münchens grønne hjerte – intet sted er smukkere end Englischer Garten (den engelske have), som ligger lige ved siden af Odeonsplatz.

Destination 6: Englischer Garten

Englischer Garten er en af de største parker i verden.

Den er blandt andet berømt for Eisbach-bølgen, et populært sted for surfere.

Parken strækker sig over 375 hektarer, og der er masser af plads til at slappe af og nyde en picnic.

Et af parkens livlige steder er det kinesiske tårn. Her har du mulighed for at nyde en “Mass” (literglas) øl udenfor.

Hov, klokken er allerede mange! Vi anbefaler, at du afslutter dagen på traditionel vis med nogle bayerske delikatesser og en øl.

Destination 7: München Hofbräuhaus ølstue 

Efter sådan en aktiv dag har du fortjent en “Mass” i den berømte ølstue Hofbräuhaus. Det er ca. 10 minutters gang fra det sidste stop, Englischer Garten, til Hofbräuhaus.

Hofbräuhaus er kendt for sin rustikke bayerske atmosfære, lækre øl og traditionelle mad.

Dette er et populært sted, så vi anbefaler, at du foretager en reservation på forhånd.

Du kan afslutte din dag her og gå til stoppestedet ved Nationaltheater og tage sporvogn nr. 21 tilbage til dit hotel (på Schlüsselbergstrasse).

Tip:

Hvis du vælger den aktive tur til fods, anbefaler vi, at du tager ruten i følgende rækkefølge:

Viktualienmarkt – Peterskirche – Marienplatz – Frauenkirche – Odeonsplatz – Englischer Garten – Hofbräuhaus

Dag 2 – Afslappet rundtur i fabriksdistriktet Berg-am-Laim

Efter en omfattende sightseeingtur lørdag anbefaler vi en mere afslappet tur om søndagen i det nye kvarter Berg-am-Laim.

Berg-am-Laim har en livlig atmosfære takket være sine barer, caféer og kunstneriske indslag.

Destination 8: Werksviertel fabriksdistrikt

Et ekstraordinært og kreativt bykvarter er dukket op i Werksviertel med et bredt udvalg af kunst, musik og underholdning.

Dette moderigtige kvarter byder på et udvalg af atelierer, restauranter, gallerier og barer på tagterrasser. Gå på opdagelse i Pfanni-fabrikkens tidligere haller, og nyd de sjove gadenavne med alt fra Knödelplatz (kartoffelbolleplads) til Kartoffelgleis (kartoffelgyde) og Püreelinie (moset kartoffelsti).

På Werksviertel finder du også Hi-Sky – et af de højeste transportable pariserhjul i verden.

Destination 9: Container of Modern Art

Her kommer et ægte insidertip til alle kunstelskere: Container of Modern Art er ikke så overfyldt som andre kunstudstillinger og museer, og den har nogle ægte perler.

Du kan beundre de konstant skiftende udstillinger i en rolig og behagelig atmosfære. Mange regionale og internationale kunstnere udstiller deres værker her. Og det bedste er, at entréen er gratis.

Destination 10: Ostpark

Hvis du er på udkig efter en grøn ferie og har lyst til en afslappet gåtur gennem en park, så tag til Ostpark. Der er en stor sø i Ostpark samt Michaeligarten, en populær biergarten, som du selvfølgelig ikke må gå glip af i München!

Til børnene har parken den store eventyrlegeplads Maulwurfhausen og en skateboardpark.

Destination 11: Michaelibad indendørs pool

Hvis vejret ikke samarbejder, ligger Michaelibad-poolen lige ved siden af parken.

Denne indendørs pool har en stor relaxafdeling og badefaciliteter, som hele familien kan nyde godt af.

Afslut din weekendtur i München:

Få en bid mad i vores restaurant på Scandic München Macherei.

Lad din weekendrejse med dens mange eventyr få en behagelig afslutning på vores hotel. I vores hotelrestaurant kan du nyde et varieret udvalg af kreative, sæsonbestemte retter tilberedt i skandinavisk stil. Slap af i den hyggelige atmosfære, og lyt til den hyggelige knitren fra den træfyrede ovn i vores åbne køkken. Hvis vejret er godt, kan du sætte dig på vores indbydende restaurantterrasse og lade dig blive forkælet.