Book et møde

5 Tips til endnu bedre mundtlige præsentationer

"Hvad er dit bedste tip til endnu bedre mundtlige præsentationer?" Det spørgsmål har vi stillet et af de mennesker her hos Scandic, som har mest erfaring med at formulere sig fantastisk overfor et levende publikum - vores Kommunikationschef, Daniel Kirchhoff. Daniel har ikke mindre end 5 svar, som alle kan hjælpe dig på vej til endnu bedre møder med endnu bedre mundtlige præsentationer.

5 tips til endnu bedre mundtlige præsentationer

  • Øv dig. Læs hele din præsentation igennem, før du holder den - og sig det højt. Det lyder enkelt , men det er super effektivt. Det hjælper dig med at finde de rigtige og vigtige ord på dagen, og giver dig en fornemmelse af den tid du bruger på din præsentation (læg mærke til, at du måske taler 10% hurtigere, end du selv tror).
  • Etablér dig i rummet. Stil dig op foran dit publikum. Plant fødderne solidt i gulvet. Og træk vejret. Når du har etableret dig i rummet, falder der ro over dig og over din krop. Når der er ro over dig, bliver der også ro omkring det budskab, du vil ud med. 
  • Tag din tilhører i hånden. Det er nemt at miste koncentrationen, når man lytter til et mundtligt oplæg. For at sikre at du har dit publikum med hele vejen, er det vigtigt at vise dem, hvad du kommer omkring i løbet af dit oplæg, så de har et klart overblik over præsentationens omfang og emner. Saml eventuelt op efter hvert emne.
  • Brug stilheden. Den behøver ikke være pinlig eller at blive fyldt ud med et "øhhh". Stilheden kan sagtens bruges til noget godt. Vær i den et øjeblik. Mens du finder den næste sætning, kan dit budskab sætte sig hos publikum. Jo mere tilpas du virker i stilheden, jo mere tilpas bliver dit alle i lokalet. 
  • Gentag dine pointer. Tilbage til det med koncentrationen - der er gode odds for, at dit publikum har mistet den en gang eller to undervejs. Og det er ok. Sørg blot for løbende at gentage dine 2-3 hovedpointer fra præsentationer. Så stiger oddsne for, at alle husker dem, når I går fra mødet.