Book et møde

5 Tips til bedre teamdage

Vil du gerne blive skarpere på at planlægge endnu bedre teamdage? Start med at finde et skarpt svar på 'The Why' - så er du allerede kommet et godt stykke vej. I hvert fald, hvis du spørger en af vores egne eksperter på engagerende teamdage - vores HR Manager Benedikte Böttger. Men hun har hele 5 gode råd til, hvordan du kan skabe endnu bedre teamdage. Og du kan få dem alle nedenfor.

  • Sæt scenen: Måske tænker du allerede, at en stærk intro er afgørende for, at du fanger opmærksomheden hos dine kolleger på en teamdag. Det er lige nu, at du skal sætte scenen for dagen. Men en stærk intro afhænger også af dine forberedelser inden introen: Sørg for at belysningen er behagelig, at musikken fungerer til dagens formål (og at den hverken er for høj eller lav), og tjek at AV-ustyret fungerer. Først når alt er installeret, tjekket og klar - så åbner du dørene og tager imod dagens deltagere. På den måde oplever de kun dit overskud og ikke dine flossede nerver over tekniske udfordringer under dagens opstart.
  • Giv energien videre: Det virker måske simpelt - men det er ikke desto mindre ét af de bedste tips i bogen. Sørg for, at du selv udstråler den energi, som du ønsker, at dine kolleger skal føle i løbet af jeres teamdag. Kan du ikke selv finde energien frem, skal du regne med, at dine kolleger formentlig heller ikke finder den.
  • Brug 'The Why': Formålet med jeres teamdag - eller 'The Why' - bør altid være din røde tråd, når du planlægger og afholder en teamdag. Hvad er formålet med lige præcis den her teamdag? Få det formuleret meget tydeligt for dig selv allerede i starten af din planlægning - du skal kunne formulere det tydeligt overfor alle andre på dagen, så de kender præcis det formål, de er der for.
  • Forberedelse for alle: Det er ikke kun dig, der bør sætte tid af til lidt forberedelse til en teamdag. Sørg for, at deltagerne allerede er investeret i dagen, før den kommer. Bed dem forberede sig på emner, I skal arbejde med på jeres teamdag - emner der ligger i direkte forlængelse af 'The Why' for din teamdag. Har I fx fokus på samarbejde? Bed dine kolleger overveje, hvad der er deres respektive bedste bidrag til samarbejdet i afdelingen/virksomheden.
  • Variation er vejen frem: Intet team består af helt identiske mennesker. Derfor lærer dine kolleger heller ikke på helt identiske måder. Det er vigtigt at have for øje, når du planlægger din teamdag. Vi er alle forskellige mennesker, og derfor lærer vi også på forskellige måder. Nogle af os fanger et budskab bedst igennem fysisk aktivitet - andre ved at få vist en film. Du kan bruge gruppearbejde, reflektionsøvelser og rollespil. Spring over de lange PowerPoint-præsentationer og sørg for at arbejde med det indhold, som du skaber ud fra dit 'Why', på varierede måder. På den måde sikrer du, at alle fanger budskaberne i indholdet - på en måde som matcher dem.