Book et møde

Tips til introverte netværkere

I en stadig mere ekstrovert verden vokser kravene til social kompetencer hele tiden, og netværksarrangementerne er blevet en selvfølge på arbejdspladsen. Statistikken viser også, at 4 ud af 5 job opstår via kontakter – nedslående tal for alle introverte. Manglende lyst til at deltage i netværksarrangementer er nemlig en del af definitionen på at være introvert.

Tip til den introvert netværker | Sådan lykkes du med dit møde | Scandic HotelsFra introvert til professionel netværker

Hvis du er introvert, kan det være svært at møde nye mennesker, og et stort netværksarrangement kan virke uoverskueligt. Vi har spurgt en af vores hoteldirektører, der er vant til store arrangementer til råds, og her får du hendes bedste tip til, hvordan du bliver en professionel netværker.

Nye kontakter er altid gode

Karin Sinclair arbejder som hoteldirektør på Scandic Norra Bantorget i Stockholm, en stilling, der indebærer en hel del netværksarrangementer, ofte flere gange om ugen. Men det er er ikke noget, hun opfatter som negativt, snarere tværtimod. Mange af dem er slet ikke jobrelaterede.

– Jeg elsker at netværke, for jeg elsker at møde nye mennesker. Det er nok derfor, jeg havnede i hotelbranchen, eftersom jeg kan møde hele verden på min arbejdsplads, siger hun. Karin deltager i arbejdsrelaterede netværksarrangementer mindst en gang om ugen.

– Det betyder ikke nødvendigvis, at jeg går rundt og sælger hotellet. Jeg sælger varemærkerne – Scandic og Karin Sinclair. Og det er altid godt med nye kontakter, både forretningsmæssige og private. Mange af mine venner har jeg faktisk mødt til forskellige netværksarrangementer, siger hun.

Hvilken netværkstype er du?

Men at være født med super networking kompetencer er få forundt, mange forbinder i stedet netværksarrangementerne med stort ubehag, hvor de tvinges til at forlade deres tryghedszone helt uden sikkerhedsnet. Ifølge visse forskningsresultater kan man til og med bestemme personlighedstype ved hjælp af netop en invitation til et netværksarrangement – hvis den første reaktion er: Hvordan slipper jeg for det her?, er den pågældende person sandsynligvis introvert.

Ved hjælp at Karins enkle tips kan det blive lettere for introverte at deltage i netværksarrangementer.

Tips til den introverte netværker 

 • Mød velforberedt op
  Vær velforberedt med åbningsreplikker og f.eks. 5 spørgsmål, du har formuleret på forhånd. Enkle spørgsmål om f.eks. maden, vejret eller forelæseren, som netop har talt. Og læs gerne om selve netværksarrangementet på forhånd, måske endda hvilke gæster der kommer. Så er det lettere at følge med i samtalerne.
 • Kom tidligt til netværksarrangementet
  Det er altid en god idé at komme tidligt til et netværksarrangement - især for de lidt mere introverte. På den måde får du kontakt til de andre gæster med det samme, når de ankommer til lokalet, frem for at ankomme til et arrangement, der allerede er i gang, og hvor folk allerede har fundet hinanden.
 • Hold øjenkontakt
  For nogle kan det lyde indlysende, men for introverte kan det være et mareridt at holde øjenkontakt. Til et netværksarrangement kan det være godt for den introverte at grine og at turde have øjenkontakt. Det er trods alt den bedste måde at skabe kontakt til andre mennesker på. Når kontakten er veletableret – så stil spørgsmål om den pågældende person.
 • Stil spørgsmål
  Mennesker elsker at tale om sig selv. Så vær interesseret og stil en masse spørgsmål.

Få inspiration til gode møder og invitationer til særarrangementer – tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Få nyhedsbrevet direkte ind i din indbakke