Bæredygtige partnerskaber

Vi samarbejder med selskaber og organisationer, der tager bæredygtighed alvorligt. De tror, ligesom vi gør, at omsorg både for mennesker og miljø kan bidrage til gode forretninger og et bedre samfund.

Partnerskaber som kan gøre verden til et lidt bedre sted

ICARUS

Scandic er en del af samrådskomitéen på miljøprojektet ICARUS, der drives af Business Travel Association. ICARUS er det største internationale initiativ for bæredygtighed for forretningsrejsebranchen.

Visita

Visita er hotel og restaurantbranchens egen organisation i Sverige. Scandic er en del af Visitas råd for bæredygtighed.

Klimaloftet

Klimaloftet er Norges klimakampagne fra regeringen og miljøministeriet. Målet er at skabe en forståelse og forpligtelse for klimaspørgsmål og at bidrage til reduktion af udledninger. Scandic er en af miljøministeriets samarbejdspartnere og skal bidrage til designet af et stærkt koncept for Klimaloftet.

Stockholm Water Prize

Scandic er en af stifterne af Stockholm Water Prize. Hvert år uddeles prisen af Stockholm International Water Institute under World Water Week, som bliver besøgt af forskere og eksperter fra hele verden.

Green Globe

Nogle af vores hoteller investerer i mærkning med det internationale Green Globe symbol – et kendt og pålideligt mærke.

EU økologi

Du vil finde EU's officielle mærkning af økologisk mad i vores morgenbuffeter samt mange andre steder.

Debio

I Norge samarbejder Scandic med Debio med det mål at sikre økologisk mad i landet. Scandics morgenmad i Norge er certificeret af Debio.

Luomu

I Finland samarbejder vi med Luomu. Organisationens hovedformål er at fremme økologiske produkter som en del af finsk madkultur.

KRAV

KRAV blev stiftet i Sverige i 1985 for at skabe en troværdig mærkning af økologisk mad. KRAV drives som et en samarbejdsorganisation, hvoraf Scandic er medlem. KRAV-mærket repræsenterer: Godt miljø, dyrevelfærd og sundhed. Morgenmad på svenske Scandic hoteller har været KRAV-mærkede siden 2001. Scandic har også været involveret som rådgiver i dets udvikling af kriterier.

WWF

Det er vigtigt for os at søge balance i Jordens ressourcer. Derfor følger vi altid WWF's retningslinjer for bæredygtigt fiskeri. Vi deltager også hvert år i WWF's Earth Hour demonstration for at understrege klimaproblemets alvor.

Fairtrade

Fairtrade mærket er et etisk og socialt mærke for menneskerettigheder. Gennem køb af Fairtrade produkter fremmes demokrati og giftfrit landbrug, samtidig med at børnearbejde og diskrimination modarbejdes. Vi serverer kun Fairtrade kaffe på vores hoteller i Finland, Norge, Tyskland og Sverige.

UTZ Good Origin

UTZ garanterer, at kaffen er blevet dyrket med social og miljømæssig ansvarlighed, og kaffen kan altid spores tilbage til et land og dets avlere. Al kaffe, som vi serverer i Danmark, er UTZ certificeret.

Lazarushjalpen

Takket være samarbejdet med Lazarushjalpen vil mange dårligt socialt stillede børn få mindst én julegave. Dette partnerskab eksisterer i mange områder i Sverige i dag.

Retoy

Retoy er en svensk organisation, der organiserer dage med bytte af legetøj og legedage, med fokus på børns rettigheder. Når de besøger Malmø, Gøteborg og Stockholm hjælper vi dem som regel med overnatning.

Scandic i samfundet

Vi er involveret i lokalsamfundet omkring alle hoteller i hvert land. Sammen med vores vigtigste samarbejdspartnere i form af selskaber, organisationer og ægte entusiaster omkring os arbejder vi på at skabe et godt samfund.

Bidrag til bæredygtig initiativer

Gennem årene har vi støttet et udvalg af spændende og vigtige initiativer til bæredygtighed. Inklusive:

  • Polyteknisk samfund – Ingeniørstuderende fra Danmarks Tekniske Universitet afprøver deres opfindelser og praktiske løsninger i bæredygtighed på Roskilde festivallen.
  • Quick Response – Journalister der afslører, debatterer og underviser om diskrimination i medierne.
  • Miljöresurs Linné – Konkurrence mellem kollegaer inden for catering i miljøvenlig madlavning.
  • Copenhagen Business School – Uddanner 18.000 studerende til at blive ambassadører for bæredygtighed med fokus på forretningsmuligheder.
  • KFUK-KFUM Sparrevikens lejr – En lejr for børn med udenlandsk baggrund, hvor de kan deltage i udendørsaktiviteter sammen med andre børn.
  • KFUM Umea – 15 dage med afslapning, sommerjob og kurser på landet for mindreårige flygtninge uden ledsagere.
  • Consumentor/Shopgun – Information om de etiske, miljømæssige og sundhedsrelaterede virkninger af konsumvarer distribueret via internettet og mobiltelefoner.
  • Rättviseförmedlingen (Equalisters) – Hjælper selskaber og organisationer med at finde særlige personer og underrepræsenterede grupper til ansættelse, foredrag, osv.