To cykelentusiaster i Silkeborg

Er du til naturoplevelser og aktiv ferie, så er Silkeborg absolut et besøg værd. Vi sendte vores Scandic Ambassadør Peter og sønnen Rasmus på 14 på weekendtur med deres mountainbikes til Scandic Silkeborg, så de kunne prøve Danmarks længste nedkørsel i Vesterskoven.Mekka for MTB
Silkeborg er et mekka for mountainbikers med sit kuperede terræn og 45 km spor på alle niveauer. Det var derfor et oplagt valg til en weekendtur for cykelentusiasterne Peter og sønnen Rasmus fra Egtved nær Vejle.

For 6 år siden startede de på et forælder/barn moutainbike hold og er blevet bidt af at cykle, da det giver dem en masse naturoplevelser, kombineret med udfordringer på balance og koordination. Derfor har de investeret i nogle gode MTB cykler og nyder, når de kan komme afsted på to hjul i ind- og udland. Lørdag den 13. august tjekkede de ind på Scandic Silkeborg med deres cykler.

”Vi var spændte på at køre i skoven omkring Silkeborg, som er større end skoven vi er vant til i Vejle og har nogle gode bakker,” fortæller Peter. ”Sporet i Vesterskoven er 17 km langt og det er niveauopdelt, så man kan køre fra og undgå den sværeste del. Vi kørte mellemniveauet, der gav os nogle gode udfordrende bakker, og så var den lange nedkørsel en fed oplevelse.

Silkeborg har 14 søer man kan bade i, og da temperaturen sneg sig op mod de 30 grader den dag Peter og Rasmus var i Vesterskoven, var de glade for en frisk dukkert efter cykelturen i Almindsø, som er en af Danmarks reneste søer.

Bæredygtighed & Natur
”Vi fik en god modtagelse på hotellet, som er moderne indrettet med hyggelige værelser”, fortæller Peter. ”Vi spiste middag på den udendørs terrasse og var positivt overraskede over, at restauranten var selvforsynende med krydderurter, der vokser i plantekasser på terrassen. Vi går op i bæredygtighed, så det var lækkert at se deres fokus på miljøvenlige detaljer – fx honning og krydderier fra egen have og masser af økologiske madvarer.”

”Udover at cykle havde vi også planlagt en vandretur på Himmelbjerget, så vi rigtigt kunne opleve den fantastiske natur i området. Men da hedebølgen ramte os den weekend blev planerne lavet om og vi nøjedes med en 3 km lang gåtur med et badestop ved Slåensø.” Lige i nærheden af søen står Danmarks højeste træ, en douglasgran, der er over 50 meter højt.

”Jeg må indrømme at jeg ikke kendte Silkeborg så godt, men det er et dejligt område med en natur, som vi gerne vil opleve mere af. Hvis vi nogensinde skulle flytte, så tror jeg faktisk at Silkeborg ville være et godt bud,” siger Peter med et grin.