Stevns Klint

Gå lige til kanten, men ikke ud over - der er 41 m. ned! Stevns Klint giver dig en unik naturoplevelse. Og på de fineste sommerdage, når himlen er lys og blå, får du også udsigt til Sverige, København, Øresundsbroen og Møn. Der er ikke noget at sige til, at dette stykke natur er inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste.På kanten af Danmark

Hvis din ferie skal indeholde åbne vidder, vind i håret og de smukkeste naturoplevelser i Danmark, må du ikke gå glip af Stevns Klint. Særligt på en sommerdag, hvor vejret er klart, og du fra toppen af klinten får den mest storslåede udsigt til Sverige, København, Øresundsbroen og Møn. Bo tæt på en af de mest fantastiske naturoplevelser i Danmark, og check ind på et af vores hoteller i den centrale del af Sjælland:

Kridt og kalk

Er du vild med geologi, kan du få endnu mere ud af dit besøg på Stevns Klint end en smuk naturoplevelse. Måske ved du endda allerede, at klinten består af kridt og kalk, som blev dannet for mere end 65 millioner år siden? Dengang var Danmark fuldstændigt dækket af hav. Det betyder bl.a., at der i skrivekridtet, som findes nederst i klinten, ligger fossilier fra dyr, som dengang levede på havets bund. 

Udsigt til mest 

På toppen er der helt fladt - lige ind til det går brat ned ad klinten. Kigger du ned, har du det brusende hav ved dine fødder. Og hvis du synes, der er langt ned, har du ret. Der er 41 m. fra toppen af den høje klint. Stevns Klint rejser sig stejlt og strækker sig over 20 km. Hvis du vil vide, hvor du kan få den allersmukkeste udsigt fra den lange klint, anbefaler vi Højerup, som også byder på lidt historie. På dette punkt mistede den gamle Højerup kirke nemlig sit kor i et klintskred i 1928.