Knaldgod kartoffelsalal

Varm først stemmen op, inden du kaster dig over at lave vores kolde kartoffelsalat. For selvfølgelig skal der synges med på en gammel sommer-klassisker, når du går i køkkenets nostalgiske hjørne og laver den her mormorret. Vi foreslår "Sommer og sol". For det er det, retten smager allermest af.



Kokkens tip til retten: Det er en vigtig detalje at lægge de fintskårne radiser i iskoldt vand, så de er super sprøde, når retten serveres.

Ingredienser (opskrift til 4 personer)

1 kg. nye danske kartofler

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt purløg
  • 6 stk. forårsløg
  • 5 stk. radiser
  • 5 spsk. Hellman's mayonnaise
  • 3 spsk. cremefraiche
  • skal af 1 citron
  • 1 spsk stærk sennep
  • salt og peber 

Opskrift

Pil kartoflerne og kom dem i saltet vand. Bring kartoflerne i kog, og skru herefter ned for varmen indtil kartoflerne koger let. Lad dem koge i ca. 12 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne, skær kartoflerne i den størrelse, du ønsker, og stil dem i køleskabet.

Skær radiserne i tynde skiver, og læg dem i iskoldt vand.

Hak hvidløg, forårsløg og purløg, og riv citronskal.

Bland mayonnaise og cremefraiche, og smag til med salt, peber og citronskal.

Vend kartoflerne i dressingen, og tilsæt purløg og radiser. 

Server nu din knaldgode kartoffelsalat - måske sammen med Mormors magiske deller.

Velbekomme!