Knaldgod kartoffelsalal
Varm først stemmen op, inden du kaster dig over at lave vores kolde kartoffelsalat. For selvfølgelig skal der synges med på en gammel sommer-klassisker, når du går i køkkenets nostalgiske hjørne og laver den her mormorret. Vi foreslår "Sommer og sol". For det er det, retten smager allermest af.
Kokkens tip til retten: Det er en vigtig detalje at lægge de fintskårne radiser i iskoldt vand, så de er super sprøde, når retten serveres.
Ingredienser (opskrift til 4 personer)
1 kg. nye danske kartofler
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt purløg
- 6 stk. forårsløg
- 5 stk. radiser
- 5 spsk. Hellman's mayonnaise
- 3 spsk. cremefraiche
- skal af 1 citron
- 1 spsk stærk sennep
- salt og peber
Opskrift
Pil kartoflerne og kom dem i saltet vand. Bring kartoflerne i kog, og skru herefter ned for varmen indtil kartoflerne koger let. Lad dem koge i ca. 12 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne, skær kartoflerne i den størrelse, du ønsker, og stil dem i køleskabet.
Skær radiserne i tynde skiver, og læg dem i iskoldt vand.
Hak hvidløg, forårsløg og purløg, og riv citronskal.
Bland mayonnaise og cremefraiche, og smag til med salt, peber og citronskal.
Vend kartoflerne i dressingen, og tilsæt purløg og radiser.
Server nu din knaldgode kartoffelsalat - måske sammen med Mormors magiske deller.
Velbekomme!