Mormors magiske deller
Det er ikke kun masser af stegesmør, der er hemmeligheden bag en god delle. Der skal også masser af kærlighed i den her lille, runde klassiker. Så sæt god tid af, nostalgisk musik på og hæld noget i lækkert i dit glas. Nu er du klar til at kaste dig over komfuret.
Kokkens tip til retten: Danskvandet er en vigtig detalje, for at du får de lækreste, luftige frikadeller. Præcis som vor egen mormor altid serverede dem.
Ingridienser
- 500 g. hakket kalve- og svinekød
- 7 g. salt
- 2 friske æg
- 1,5 dl. sødmælk
- 1 stk. løg
- 0,5 dl. danskvand
- 2 spsk. mel
- peber
- rigeligt med smør til stegning
Opskrift
Rør fars og salt sammen. Snit løget fint, og bland det og resten af ingredienserne sammen med farsen. Lad farsen hvile lidt tid.
Steg frikadellerne i (rigeligt) smør på panden ca. 10 minutter på hver side.
Server nu dine magiske mormordeller - måske sammen med vores knaldgode kartoffelsalat.
Velbekomme!