Historie

Grand Hotel er, med den bedste beliggenhed i Norge, forblevet et storslået landemærke i Oslo lige siden byen hed Kristiania.Fra starten

Grand Hotel blev grundlagt i 1874 af konditor Julius Fritzner. Da det åbnede bestod husblokken på Karl Johans Gate af tre bygninger: bygningerne Bardoe, Fuhr og Heiberg.

Hotellet forsatte sin udvidelse, og den 15. december 1886 åbnede Speilsalen sine døre. For første gang kunne folk spise, mens der blev spillet musik af restaurantens orkester. Det mest elegante receptionslokale i Norge blev åbnet i 1894 med tilstedeværelse af dramatikeren Henrik Ibsen. Rokokosalen strakte sig over to etager og var overdådigt udsmykket med vægmalerier af Krogh på vægge og loft.

Speilen og Rokoko var blandt Oslos mest berømte balsale. Der blev solgt billetter for at fejre Roald Amundsen, da han vendte hjem til Oslo efter sin vellykkede ekspedition til Sydpolen i 1912, forfattere, Oslo festdage og afterski efter den årlige Holmenkolldagen, den internationale skihopkonkurrence.

Fra 1911 til 1913 blev Grand Hotel renoveret og fik sin nuværende facade, med granit fra Sognefjorden i det vestlige Norge og det karakteristiske klokketårn med kobbertaget og den smukke udsigt.

Læs mere om historien bag Grand Hotel Oslo her