Weekend i Malmø

I Malmø kan du nyde solen og svømme ved Ribban strand, beundre Turning Torso eller prøve den berømte Malmø-falafel. Tag toget og nyd en dag i København eller stå af før i Hyllie og shop i Emporia – et af de største shoppingcentre i Norden.Shopping i Malmø

Fra Stortorget til Triangeln er der masser af gågader, som til sammen udgør en lang spændende shoppinggade. Herfra kan du også slå vejen omkring det store udvalg af restauranter på Lilla Torg, hvor både besøgende og lokale er kommet for at nyde øl og mad, siden pladsen åbnede i 1590’erne.

Vi anbefaler modeentusiaster, at de tager et smut forbi Stora Nygatan, hvor de udover Scandic St. Jörgen finder et væld af tøj- og designbutikker – både svenske og internationale. Hvis du er mere til vintagetøj, bør du besøge Davidhallstorg, hvor du finder genbrugsbutikker side om side med hyggelige caféer og designerbutikker.

Du behøver ikke være bange for, at din indkøbstur stopper, når du kommer til det 20-etager høje Scandic Triangeln, der tårner sig over gågaden – her ligger nemlig også indkøbscenteret af samme navn. Ud over 80 forskellige butikker at vælge i mellem kan du også forkæle dig selv med en kop kaffe eller en drink i vores hotels cocktailbar.

Tips til shopping i Malmø

 1. AB Småland (alt fra designertøj til grønne planter)
 2. Aplace (moderne skandinavisk mode i Davidshall)
 3. Rundgång Records (alternativ pladebutik i Mollan)
 4. Rågers Antik & Design (lille butik fyldt med glas og porcelæn)
 5. Emporia (et af de største indkøbscentre i Norden)

Arkitektoniske bygninger i Malmø

 1. Malmøs stadsbibliotek (bibliotek i centrum)
 2. Lejonet Apotek eller Teschska paladset (apotket på Stortorget)
 3. Turning Torso (Västra hamnen)
 4. S:t Petri Kyrka (Gamla staden)
 5. Faxeska huset (Lilla torg)
 6. Centralposthuset (bag Central stationen)
 7. Scandic Kramer (Stortorget)

Det er ikke Malmø uden Mollan

Der er ikke langt fra Triangeln til Mollevangen-kvarteret, kendt som Mollan blandt de lokale. Tag via Friisgatan, som bliver til en gågade om sommeren, med store og populære udendørscaféer. I Mollan finder du et væld af gourmetrestauranter, kulfyrede grillsteder, gamle ølhaller og smarte steder at hænge ud. Glæd dig!

I Mollevangen finder du ikke nogen klassiske kommercielle kæder, men i stedet mere unikke og selvstændige butikker med alt fra LP’er til småting og direkte importeret karrypasta. Hvis virvaret omkring grøntsagsboderne på Mollevangstorget bliver for meget, kan du altid smutte over til lille Sankt Knuts Torg og den smarte Uggla kaffeshop.

Den mest populære park i landet

På grund af de mange grønne områder er Malmø længe blevet kaldet “parkernes by”, men den mindst grønne park er også den sjoveste. Lige midt i Mollevangen finder du Folkets park, som muligvis er den sjoveste park i Sverige. Her foregår der noget fra tidlig morgen til langt ud på natten. Parken har forlystelser, klubber, soppebassiner, bordtennis, skateboardanlæg, koncerter og rigtige, levende krokodiller bag indhegninger.

Tag sydpå for at solbade og svømme

Ribersborg strand, eller Ribban (for sjov kaldet Malmøs Copacabana) er byens mest populære og centrale strand. Udover at solbade og svømme kan du også løbe, cykle, stå på skøjter eller bare gå en tur. På varme forårs- og sommeraftener samles Malmøs lokale langs stranden for at spille bold, grille pølser eller bare nyde den smukke solnedgang. I vintermånederne kan vi anbefale et besøg i koldtvandsbadet. Her kan du nyde en virkelig varm sauna inden en forfriskende dukkert i sundet.

Højeste bygning i Sverige

Gågaden langs Ribban går hele vejen til Vastra Hamnen og Turning Torso, som er den højeste bygning i landet og hele 190 meter høj. Vastra Hamnen-distriktet myldrer med både smarte og turistvenlige restauranter med dejlige friluftscaféer. Hvis du stadig ikke har fået nok af at svømme, kan du altid hoppe i vandet fra molerne langs kajen.

Live i Malmø

Det tager kun nogle få minutter at gå til det smukke Malmø Live koncerthus fra Vastra Hamnen. Udover at være hjemsted for Malmøs Symfoniorkester er denne store bygning også vært for flere koncerter, klubber, udstillinger, foredrag og sommetider endda et nyt cirkus.

Hvis du foretrækker historiske koncertsteder, er du kommet til den rigtige by. KB tilbyder forestillinger og natklub stort set hver dag. Babel kalder sig selv for Malmøs festkirke, og Moriskan tilbyder alt fra aftener med soulmusik til punkkoncerter og komedieshows. Chokolade er blevet erstattet af kultur i den tidligere Mazetti-chokoladefabrik, og Palladium er hjemsted for både velkendte favoritter og mindre kendte mærker. Der er med andre ord masser af grunde til at danse i Malmø.

Tag toget til København

Hvis du planlægger en dagstur, er det vigtigt at du forbereder dig. Den danske hovedstad har næsten alt, hvad du kunne tænke dig at se eller gøre. Du kan vælge blandt byens mange områder: Vesterbro for det hippe, centrum for shopping og Christianshavn for dem, der ønsker sig en afslappende dag og at opleve lidt af den klassiske danske hygge.

Gå ikke glip af det Instagram-venlige Glyptoteket, udsigten over København fra det middelalderlige Rundetårn eller en tur i rutschebanen i en af byens to store forlystelsesparker. Du kan genoplade dine batterier med frokost på en af byens mange udendørscaféer, nyde en middag i Kødbyen eller klassisk smørrebrød i Nyhavn, der er populært blandt turister. Hvis du stadig ikke har fået nok af København, kan du altid checke ind på et af vores hoteller i byen. Velkommen!