Julemarkeder i Berlin

Berlin – byen med ubegrænsede muligheder. Hvis du er vild med hovedstaden om sommeren, vil den helt sikkert ikke skuffe dig om vinteren. Når det kommer til julemarkeder, er Berlin yderst alsidig og livlig. Der er næsten 100 julemarkeder i byen, og her præsenterer vi syv af de bedste.Lucia julemarked – et strejf af Skandinavien

Julemarkedets skandinaviske navn, “Lucia“, betyder “lysbringer“. Ikke nok med at det lyser dette hjørne af Berlin op, så skaber det også hygge og varme i gårdhaverne i Berlins historiske Kulturbrauerei i distriktet Prenzlauer Berg. Her finder du mange slags delikatesser og kunsthåndværk inspireret af Skandinaviske traditioner. Vi kan især anbefale, at du prøver deres glögg med rødvin eller vodka krydret med kanel, kardemomme eller ingefær og tilsat rosiner og mandler. Og grib chancen for at prøve den bizarre jakkevarmer eller saunaovn! Her er selvfølgelig også en masse for børn med et ridderslot og skandinavisk musik. Markedet holder åbent fra slutningen af november indtil lige før jul.

Barn på julemarked

Schloss Charlottenburg julemarked

Igen i år danner Schloss Charlottenburg den smukke kulisse for det nok mest majestætiske julemarked i Berlin. Slotbygningens imponerende lys er et flot syn for både unge og gamle. Til børnene er der et område med nostalgiske forlystelser, som de små vil være vilde med! Er I på udkig efter mad, er der også en udendørs restaurant. Dette magiske marked er åbent fra slutningen af november indtil jul.

Winterwelt Potsdamer Platz

Blot et enkelt lille hop fra vores Scandic hotel på Potsdamer Platz åbner denne vinterverden langs Alten Potsdamer Straße igen i år. Det mest sporty af alle julemarkeder har en særlig appel for familier og unge med den legendariske kælkebakke og skøjtebane med curling. Udover sportsaktiviteterne er her selvfølgelig også mange boder, der sælger traditionelle snacks og souvenirs. Det er altid værd at kigge forbi! Dette marked holder også åbent fra slutningen af november indtil jul.

Jul i Berlin

Alt-Rixdorfer julemarked

Neukölln – julemarkedet på Richardplatz har en helt særlig julestemning takket være petroleumslamperne og de smukt pyntede træer. Den anden weekend i advent præsenteres offentligheden her for en farverig blanding af smukt kunsthåndværk og hjemmelavede delikatesser. Andre interessante oplevelser omfatter karetudstillingen og den gamle landsbysmedje, hvor smedene viser deres færdigheder.

Julerodeo

Den indendørs julerodeo er et julemarked, der skiller sig ud. De første tre weekender i advent åbner Berlins tidligere isfabrik, Kühlhaus Berlin, dørene for dette designer-julemarked. På fem etager præsenterer kunstnere og kreative talenter et sofistikeret sortiment af kunst, mode, smykker og street food. Dette alternativ til det klassiske julemarked er det perfekte sted at lede efter en original gave, da der sælges alle mulige unikke varer. Soundtracket her er også ret anderledes, og forskellige DJ’s fra Berlin står bag den elektroniske musik.

Gendarmen julemarked

Til jul forvandles en af Berlins smukkeste pladser til en lille by fyldt med telte og lys. På Gendarmenmarkt finder du en blanding af anderledes kulinariske lækkerier og kunst og kultur samt et underholdningsprogram, der står på danseakrobatik, kor og klovne. Her er der også fokus på social ansvarlighed, da en del af entréen (1 EUR) går til social og kulturel velgørenhed. Gendarmen julemarked er åbent fra slutningen af november til nytår.

Jul i Berlin

Japansk julemarked

Little Japan i Berlin. Den anden weekend i advent inviterer arenaen i Berlin-Treptow besøgende til det japanske julemarked. Her er et varieret program med traditionel japansk mad, moderne kunst og kunsthåndværk, keramik og mode. Den enestående underholdning består af dans, wrestling og japanske DJ’s.

Et varmt velkommen til vores Scandic hoteller i Berlin

Vinteren kan nogle gange dræne dig for energi, især når du har gået rundt i Berlins mange skønne julemarkeder. Vores to hoteller i Berlin, Scandic Berlin Kurfürstendamm og Scandic Berlin Potsdamer Platz, er perfekte til afslapning efter en lang dag ude i byen. Få fornyet energi og et hvil på vores behagelige boksmadrasser, eller lun dig med en varm drink i baren. Hvis du kan lide at svede, kan du besøge hotellets sauna.