Mad med omtanke

I Scandic har vi taget en række vigtige beslutninger, når det kommer til bæredygtig mad og drikke. Det betyder bl.a. at alle vores danske hoteller har opnået det økologiske spisemærke i bronze, og at vi har nogle helt ekstraordinære leverandører, der leverer den mad og de råvarer, vi serverer på vores hoteller.BÆREDYGTIG MAD OG DRIKKE

I Scandic stiller vi store krav til den mad og drikke vi serverer på vores hoteller, men også den måde vi serverer maden på. Det betyder, at vi bl.a. kan servere frisk fisk fra de danske kyster, rugbrød med rug fra egne marker og at vi hver dag gør en aktiv indsats mod madspild.

Rugbrød med dansk, økologisk mel 

Det rugbrød du finder på buffeterne til morgenmad og frokost er lavet med økologisk rug fra danske marker. Det betyder at du kan nyde vores lækre rugbrød med god samvittighed. På morgenbuffeten finder du også vores morgenbrød som er bagt med økologisk mel fra Danmark og Sverige.

Dyrevelfærd på menuen

Både pølser og pålæg på vores buffeter er lavet af dansk velfærdsgris fra danske landbrug. Her sikrer man dyrenes velfærd ved at de bl.a. kan gå frit rundt, får nyt halm hver dag og har kortest mulig afstand til slagteriet.

Pølser og pålæg er fremstillet af dansk kvalitetskød fra nøje udvalgte lokale landmænd. Alle involverede landmænd har en stor respekt og kærlighed til deres dyr, hvilket er med til at sikre at hvert enkelt dyr får en godt, trygt og stressfrit liv. Vi håber, du kan smage det i det smagfulde og møre kød, du vil møde på vores hoteller.

Økologiske danske pommes frites

Hvert år bliver der serveret 20 ton pommes frites på vores danske hoteller, og derfor har vi selvfølgelig sørget for de bedste pommes frites af højeste kvalitet. Vores pommes frites er både danske og økologiske – og så er de produceret af lokale kartoffelavlere, som sørger for at give masser af kærlighed til de små rodfrugter, inden de bliver serveret sammen med den klassiske Scandic burger på vores hoteller i hele landet.

En kop god samvittighed

I Scandic serverer vi mere end 25 millioner kopper kaffe om året. Det betyder, at vi kan gøre en rigtig stor forskel for både vores gæster, for kloden og for de kaffebønder, der gør at vi serverer en god kop kaffe på vores hoteller. Derfor har vi sikret at vores kaffebønner er økologiske, og uanset om du er til americano eller latte har vores kaffe enten en Fairtrade- eller UTZ-certificering, der garanterer, at kaffen er dyrket på en socialt og miljømæssigt ansvarlig måde og kan altid spores tilbage til land og kaffebonde. På den måde sikrer vi, at du som gæst kan drikke en kop kaffe med god samvittighed.

Vores retter går aldrig i fisk

I Scandic serverer vi gode lokale råvarer i høj kvalitet, men har samtidig et fokus på at vores restauranter ikke skal belaste den natur, hvor vi henter råvarerne fra. Derfor har vi indgået et samarbejde med Thorupstrand Kystfiskerlaug, der som en af de eneste fiskergrupper i Danmark har den statskontrollerede mærkning ”NaturSkånsomt”. Mærkningen skal sikre kystnært, skånsomt og bæredygtigt fiskeri, og betyder, at vi kan servere fisk fanget under bæredygtige og skånsomme fangstkriterier, som ikke skader det omkringliggende marinelive. Der fiskes ingen truede dyrearter, ligesom der kun fiskes fra både på under 17 meter.

Bæredygtige bøffer

I Scandic indgik vi i 2021 et samarbejde med Planteslagterne, der nu sørger for lækre plantebøffer i vores veggieburgere. Plantebøfferne er lavet helt uden soja, tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, og er i stedet fulde af rødbeder, peberfrugt, ris og bønner, der både sørger for masser af smag og sunde råvarer i vores burgere. Planteslagterne blev grundlagt i 2018 af Emil, Emil og Henrik i en lille lejlighed på Vesterbro med en mission om at skabe rene, økologiske plantebaserede produkter uden kemi, tilsætningsstoffer eller rehyderede protein-isolater.

Honningbier på besøg

Honningbier er afgørende for at sikre biodiversitet, og derfor har vi installeret bistader på udvalgte hoteller i Silkeborg og Aarhus. Her fungerer bierne som vigtige bestøvere af blomster i nærområdet og sikrer samtidig lækker honning, som serveres på hotellernes morgenmadsbuffeter.