En mere skånsom hoteloplevelse

Scandic var den første hotelvirksomhed, der begyndte at arbejde systematisk med bæredygtighed og vi har siden siden 1993 udfoldet en række tiltag, der skal reducere vores aftryk på miljøet.Mindre miljøbelastende hoteloplevelser

Et af vores første initiativer var en opfordring om, at vores gæster kunne smide håndklædet på gulvet hvis det skulle vaskes – og hænge det op hvis det skulle bruges igen.

Siden da er mange nye initiativer kommet til: I 1995 begyndte vi at udfase enkeltindpakning i plastik, i 1998 begyndte vi at rapportere bæredygtighed på de enkelte hoteller og i 2013 begyndte vi at servere udelukkende Fairtrade kaffe på vores hoteller. I dag serverer vi også vores eget vand fra hanen, der er koldt, karboneret og filtreret, så alle de vigtige mineraler og salte er bevaret. I stedet for at transportere fire millioner plastikflasker årligt, fylder vi vores eget vand på genbrugsflasker i glas og reducerer dermed vores fossile kuldioxidudledninger med 160 tons om året. I dag får vi også vores strøm fra vedvarende energikilder, og vi har opsat ladestandere til elbiler på næsten alle vores danske hoteller.

Affaldssortering, der giver mening

Det er også muligt for vores gæster at sortere deres affald mens de bor hos os. Efterfølgende tager vi godt hånd om det og sikrer en fortsat korrekt sortering hele vejen til skraldebilen. På denne måde hjælper vi alle med at minimere affaldsmængden. Vores affaldssortering lever op til kravene fra Svanemærket og er på værelserne inddelt i de tre kategorier: “Organisk”, “Papir” og “Andet”.

ikke mere unødvendig rengøring

I 2021 lancerede vi et helt nyt initiativ, hvor vi lader det være op til gæster, om de vil have gjort rent på deres værelse. Det betyder, at vi ikke automatisk rengør værelser, når vi har gæster der bor hos i flere dage i træk, men giver dem valget. Initiativet betyder at vi hvert år sparer 10 millioner liter vand og samtidig reducerer vores strømforbrug betragteligt. Det synes vi er det mest miljørigtige valg, men valget er også dit og skulle du ønske rengøring i løbet af dit ophold, skal du blot meddele det i receptionen aftenen før.