Æg på en ny måde - opskrift
Æg er klassikere i køkkenet. En af Aichas opskrifter på hendes madblog, Aichas mat, hedder ”Gjenganger”, og hun har delt den med læserne af Frokosten.no. Aicha Bouhlou driver madbloggen Aichasmat.no
hurtigt, nemt og enkelt
”Jeg vælger tit æg kombineret med tomater, løg og andre grøntsager, når jeg skal lave noget hurtigt, nemt og lækkert. Denne opskrift er god til rester, når folk står med en masse grøntsager og ikke ved, hvad de skal bruge dem til.”
Det sker aldrig hjemme hos Aicha. Hos hende er resterne planlagt.
”Vi planlægger tit at have ekstra rester. Det er som en gave for os!”
OPSKRIFT
Ingredienser
- 1 lille rød peberfrugt
- 1 lille gul eller grøn peberfrugt, i skiver
- ½ rød chili, hakket
- 400 g cherrytomater i forskellige farver
- 1 løg i tynde skiver
- 2 fed hvidløg, hakket
- 4 æg
- 1 avocado
- 1 tsk. spidskommen
- Persille
- Salt og peber
- Ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
1. Fjern kernerne, skær peberfrugterne i skiver, og hak chilifrugten.
2. Hak tomaterne, eller du kan lade dem være hele, hvis du foretrækker det.
3. Varm olivenolien i en pande. Tilsæt løg, og steg i et par minutter.
4. Tilsæt peberfrugt, hvidløg og chili, og steg dem sammen med løg under omrøring i 3 minutter.
5. Tilsæt spidskommen og tomater, og steg lidt længere. Tilsæt persille og salt og peber efter smag.
6. Slå æggene ud, og lad dem stå uden at røre, indtil de er helt stegte.
7. Servér med en skive avocado og fuldkornsbrød.
Bon appetit!