Stjernenykker og musik i verdensklasse

Siden 1958 har Falkoner Salen på Frederiksberg lagt kulisse til koncerter med nogle af verdens største stjerner. Konference og Event Manager Marina Goldmark har set og oplevet mange af dem og deler gerne ud af sine vildeste oplevelser på jobbet.I næsten 20 år har Marina Goldmark arbejdet med koncerter og events i Falkoner Salen. Hun har set lidt af hvert i mødet med både danske og internationale kunstnere og nyder, at der aldrig er en dag der er ens.

”Det vildeste jeg har oplevet var da Selena Gomez spillede i Falkoner Salen tilbage i 2013,” fortæller Marina. ”Der var fuldstændig kaos med lange køer af teenagere hele vejen ned til Frederiksberg Centeret, og i vores parkeringskælder blev jeg nærmest jagtet af en flok frådende unge damer, som bare ville ind den vej for at se Gomez. Dagen efter koncerten var nogle af vores lokaler overskrevet med hjerter og hendes navn.”

Historisk arbejdsplads
Falkoner Salen slog dørene op for første gang tilbage i 1958 på grunden, hvor Frederiksbergs rådhus tidligere havde ligget. Da rådhuset flyttede til Smallegade blev Falkonercenteret bygget i 1956.

”Jeg mærker da historiens vingesus, når jeg træder ind i salen og tænker på de store personligheder, som har optrådt på scenen igennem årene. Tænk at Fidel Castro har holdt tale fra scenen og at en ung Michael Jackson har performet her sammen med resten af The Jackson 5.”

Stjernernykker
Store stjerner kræver til tider særlige forhold for at kunne performe, hvilket både har givet Marina nogle sjove historier at fortælle, men til tider også udfordringer der skulle løses for at få en stjerne på scenen.

”Der var den britiske rockstjerne Morrisey, der kortvarigt nægtede at gå på scenen, fordi vores restaurant havde kød på menuen. Det ville han som dybfølt vegetar ikke være vidne til. Heldigvis besindede han sig og gik på scenen, hvor han i stedet startede koncerten med at vise en video med dyrs lidelser for at vi kan spise en god bøf.”

”Jeg husker også tydeligt, da Elton John skulle spille til en privat fest i Falkoner Salen. Elton John krævede at det rum han skulle tilbringe omtrent 20 min. i før koncerten skulle males og udelukkende have hvide møbler. Efter koncerten blev han hastet til sit private fly i Københavns lufthavn og fløjet tilbage til England.”

Starstruck
”Min største musikalske oplevelse på jobbet var i 2013, da Nick Cave leverede hvad jeg vil kalde en legendarisk koncert. Måske er jeg lidt farvet når jeg siger det, fordi jeg er kæmpe fan af manden. Det er en af de få gange jeg har været starstruck i min håndtering af kunstnere på arbejdet.”

”Iggy Pop har også givet koncert her flere gange og har leveret et brag af en musikalsk oplevelse. Han havde nogle sindssygt dygtige musikere med, fx var Josh Homme med som lead guitarist. Iggy Pop er kendt for at smide tøjet på scenen, hvilket han selvfølgelig også gjorde begge gange han har spillet her, til stor begejstring for publikum.”

Adspurgt hvilket band eller sanger Marina helst så give koncert i Falkoner Salen, svarer hun hurtigt og overbevisende ”The Minds of 99”. ”Det er da oplagt med et band bestående af en flok Frederiksberg drenge, at de også skal give koncert i et af Frederiksbergs ikoniske spillesteder.”