Bakketræning i Silkeborg

Naturen omkring Silkeborg er ikke blot smuk. Den er også fuld af udfordringer til dig, der gerne vil opretholde en aktiv hverdag, når du er på farten med dit arbejde eller på ferie med familien. Området byder på de perfekte løberuter - uanset dine ambitioner. Tør du fx presse dine grænser eller blot prøve kræfter med en solid omgang bakketræning? Så har vi den perfekte plan til dig!Tag din bakketræning til næste niveau

Oplevelser og hård motion er en fed kombination. Det tager det ensformige ud af træningen og giver dig endnu mere lyst til at presse din krop og dine grænser. Og i Silkeborg får du en af de bedste muligheder i Danmark for virkelig at give den én over nakken.

Udnyt muligheden for at få lidt mere ud af din weekend, og kombiner et afslappende "getaway" med fart i fødderne og den ultimative bakketræning til ben og baller. Sæt en weekend af, tag til Himmelbjerget og dedikér en dag til at presse dig selv til det yderste. Restituer dagen efter og nyd hotellets mange muligheder med ungerne eller en du holder af.

Kvinde løber i en grøn skovOp ad bakke

Bakketræningen starter du fra bunden af Himmelbjerget ved Juelsø. Herfra er der 147 højdemeter til toppen af bakken til Frederik d. 7.s tårn ad en rute, som blot måler 1 km.  Det er en fantastisk mulighed for få trænet udholdenhed og styrke - og samtidigt nyde den skønne natur. Husk at være godt opvarmet, inden du starter på bakkerne!

Sæt i gang!

Del bakken ind i 10 intervaller á 100 meter. Giv den max gas på de første 35-50 meter, og løb derefter resten af intervallet i moderat tempo. Stop op, vend dig om og nyd den storslåede udsigt over Silkeborgsøerne, mens du får vejret igen. 

Efter 1-2 minutter vender du atter snuden mod Himmelbjerget og gentager intervallet. Når du er oppe på toppen, anbefaler vi, at du går ned ad Himmelbjerget. En så stejl hældning er meget hård for knæene, og er du ikke erfaren trailløber, bør du ikke løbe ned. Der er rigelig udfordring for kroppen bare ved at gå ned.

Ved bunden kan du beslutte, om du har kræfter til en tur til. Er det din første bakketræning, bør du måske i stedet vælge et par ekstra kilometer i det mindre bakkede terræn - du skal nok kunne mærke det i morgen alligevel. 

Ro og restitution

Efter dit sidste træningspas kan du hoppe ombord på den gamle damper Hjejlen med kurs mod Silkeborg. Turen ind til byen varer ca. 75 minutter og er den perfekte belønning ovenpå dine anstrengelser. Lad benene hvile ud og blikket glide hen over den mest maleriske natur, mens båden langsomt fortsætter sin rute igennem søerne. 

Fra stoppet i Silkeborg har du små 4 km. til Scandic Silkeborg. Og her finder du alt, hvad du skal bruge til den perfekte restitution. En fantastisk restaurant, en skøn sauna og en opvarmet pool med en enestående udsigt.

Når dine ben igen er klar til brug, kan du tage den du holder af eller dine børn i hånden og lade jeres vandresko føre jer ud i de smukke, rekreative områder ved hotellet. Eller kombiner natur med kultur og læg vejen forbi nogle af de charmerende attraktioner som fx Museum Jorn. Skal oplevelserne være lidt vildere og tilfredsstille familiens yngste medlemmer, kan I begive jer mod Legoland®, som blot ligger en lille times kørsel fra hotellet. Alt i alt er du tæt på alt det, som hjertet kan begære i Silkeborg - uanset om det banker for natur eller kultur.

Fyld kroppen med god energi

Efter en aktiv dag er det vigtigt at få fyldt energidepoterne op med sund og nærende mad. På Scandic Silkeborg har vi fokus på at benytte lokale råvarer, der er i sæson - og du kan især glæde dig til en bugnende morgenmadsbuffet fyldt med lækre og flere økologiske råvarer. Er du glutenallergiker eller laktoseintolerant, kan du glæde dig til vores særskilte morgenmadsbuffet "Morgenmad for alle"

Din kost har utrolig stor betydning for, hvor godt og hvor hurtigt du restituerer efter hård bakketræning. Kroppen har brug for ny energi, så fyld kulhydratdepoterne op med groft brød og grøntsager. Vælg økologisk mad, når du har muligheden for det - derved får du flere næringsstoffer og vitaminer, og du slipper for unødige sprøjtegifte.

Vælg gerne chiafrø, valnødder, græskarkerner og solsikkekerner, da de har et højt indhold af n-3-fedtsyrer EPA og DHA, der afhjælper den betændelsestilstand, der opstår i musklerne efter hård træning - dét du mærker som ømme og stive muskler.