Design District

Design District Helsinki er et kreativt område midt i Helsinki. Det er bestemt et besøg værd. Området strækker fra Kamppi til Punavuori og Kaartinkaupaunki, og dækker 25 gader og 200 interessante destinationer.

Attraktiv shopping

Lær finsk design og arkitektur at kende

Billede af designforum butik Visit Finland

Udover de kendte finske firmaer som Artek, Iittala, Marimekko og Design Museum, er interessante designbutikker og gallerier, samt caféer og restauranter med karakteristiske design repræsenteret i området.

Kig på gadebilleder

Udover finsk design kan du beundre den fantastiske arkitektoniske inspiration fra mange tidsperioder.

Helsinki banegård og Nationalmuseet er gode eksempler på den nationalromantiske stil. Du kan beundre Art Nouveau-bygninger i mange etager på en gåtur i Katajanokka, Kruununhaka og Eira.

Området omkring Senattorvet repræsenterer den neoklassiske stil, mens Det Olympiske Stadion og Lasipalatsi (Glaspaladset) repræsenterer 30'ernes funktionalisme. De mest imponerende modernistiske bygninger er Tempelpladsens kirke og Finlandia Hall, designet af Alvar Aalto.

Hoteller i nærheden af Helsinki Design District

Scandic Simonkenttä og Scandic Marski ligger i udkanten af området. Stemningen i Design District kan nemt nås fra begge hoteller.