Helsinkis øhav

Helsinki er en maritim by omgivet af mere end 300 øer, som tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Lær øhavet og kyststrækningen at kende fra en turistbåd eller en almindelig færge.

Oplev det maritime Helsinki

Unikke Suomenlinna

Suomenlinna er den bedst kendte af Helsinkis øer, og den er opført på UNESCOs verdensarvliste. Tag en nem dagstur med den regelmæssige færgeoverfart og se fortet og øens prægtige landskab. Færgeoverfarten er i sig selv en oplevelse, og det samme gælder for turistbådene. Du kan opleve Suomenlinna på alle årstider.

En afslappende dagstur til øen

Gør som de lokale og medbring en madkurv og drag ud til en af Helsinkis mange øer. Seurasaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Lonna og nyheden fra 2016, Vallisaari, ved siden af Suomenlinna. Mange af øerne har også restauranter, hvor du kan nyde havudsigten og lækker mad serveret ved bordet.

Der er næsten 20 trafikveje til vands i Helsinki. Fra Hakaniementori kan du tage en båd om sommeren til Korkeasaari Zoo eller til Aurinkolahti i det østlige Helsinki. Fra markedspladsen kan du tage til Suomenlinna og de andre nærliggende øer eller tage en turistbåd eller en almindelig tur i til adskillige destinationer!

Overnatning i Helsinki

Vores hoteller i Helsinki ligger i byens bedste områder. Derfra er det let at tage en dagsudflugt i øhavet.