Efterår i Oslo

Oslo har masser at byde på i efteråret, når det kommer til seværdigheder og attraktioner, uanset om du bor i byen, ved fjorden eller i de omkringliggende områder. Vores rejsetips til efteråret kan bruges på både solrige og regnfulde dage.

Oslo for foodies

Find skjulte perler, som er en omvej værd, i en by, der hurtigt er på vej til at blive en gastronomisk destination. I hovedstaden serveres mad fra alle verdenshjørner, i alle prisklasser. 

Spis dig vej gennem hele verden hos Oslo Street Food

Hos Oslo Street Food kan du prøvesmage mad fra hele verden og dens fushionskøkkener på de 1.800 kvm, der tidligere husede de offentlige bade Torggata Bad. Her finder du alt fra indisk, græsk og filippinsk til japansk og peruviansk mad.

Torggata 16, 0187 Oslo

Mathallen – et mekka for madentusiaster

Scandic Vulkans  nærmeste nabo er Mathallen, som huser mere end 30 individuelle butikker, caféer, restauranter og barer. Her er fokus på høj kvalitet og at tilbyde de bedste norske og internationale retter.

Vulkan 5, 0178 Oslo

Maaemo – verdens nordligste 3-stjernede Michelinrestaurant

Et internationalt spisested med fokus på kvalitet og den eneste restaurant i Norge, som er blevet belønnet med tre stjerner i Michelinguiden. Maaemo tilbyder en sjælden og kompromisløs spiseoplevelse. 

Schweigaards gate, 15b, 0191 Oslo

Hvor finder man det bedste inden for norsk og skandinavisk design?

Udforsk norsk og skandinavisk design enten ved at købe det eller blot som inspiration.

Skogen Design

En interiørbutik i Gamle Oslo med et spændende udvalg af vintagedesign og -møbler, hvoraf de fleste er fra midten af det 20. århundrede. Skogen Design tilbyder også norske souvenirs og gaver fra samme periode.

Schweigaards gate 94, 0656 Oslo

Fuglen Vintage Boutique

En butik med anderledes vintagedesign i bunden af Pilestredet. Fuglen er en café om dagen og cocktailbar om aftenen, og så har den også en butik. Alt, du ser her, er til salg: stole, borde, tallerkener og pynt.

Universitetsgata 2, 0164 Oslo

Pur Norsk

Designbutik med norsk design, hvor alle produkter har en forbindelse til Norge enten via deres koncept, design eller fremstilling. Pur Norsk sælger alt fra moderne designgenstande til personlige effekter og originale finurligheder samt ting til børn.

Industrigata 36, 0357 Oslo

Når det øser ned

Kaffesmagning hos Tim Wendelboe

Tim Wendelboe, der allerede er veletableret som kafferisteri og espressobar, har som mål at være blandt de bedste i verden, når det kommer til kaffe. Oliver Strand fra The New York Times Magazine beskriver den som et sted med “atmosfære som en lokal café, der ledes som en Michelinrestaurant”.

Grüners gate 1, 0552 Oslo

Flyd væk på en saunaflåde

Det sene efterår er her, dagene er kortere, nætterne længere, kulden kommer, og vi går indendørs. Men ikke alt er mørkt og koldt på denne årstid. Tværtimod! Nu er der god mulighed for at få varmen, da der de seneste år er åbnet mange forskellige saunaer i Oslo. 

Prøv en saunasession med op til 100 personer hos SALT.

Lej din egen træfyrede flydende sauna hos KOK.

Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley-samlingen er en af Nordeuropas vigtigste samlinger af moderne kunst. Museet har også midlertidige udstillinger af førende moderne kunstnere. Astrup Fearnley Museets samling har fokus på individuelle banebrydende værker fremfor på hele epoker og bevægelser.

Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

The Well

Nordens største og mest luksuriøse spa og velværecenter på mere end 10.500 kvm med 11 pools, 15 saunaer og damprum. The Well samler traditioner fra forskellige lande og har vandfald, et japansk badehus med en onsen, en østlig hammam, rhassoul, udendørs pool, sauna og boblebad samt en restaurant med et stort udendørs spiseområde og flere barer. De forskellige saunaer og badefaciliteter har forskellige temperaturer og grader af luftfugtighed, som alle byder på forskellige oplevelser og effekter.

Kongeveien 65, 1412 Sofiemyr