Æg i kokotte - opskrift
Perfekt weekendmorgenmad – æg i kokotte
Den bedste opskrift på æg - på fransk
Der er utallige opskrifter på æg. Vi anbefaler, at du prøver denne version – bagte æg, eller som de siger på fransk: Oeufs en cocotte. Der er ingen grænser for, hvilke ingredienser du kan bruge – brug, hvad du har i køleskabet, og hvad du kan lide. Ristet brød passer godt til. Bon appetit!
Ingredienser
- 4 portioner
- 4 æg
- Tomatsalsa: 2-3 tomater, 1 rødløg, 3 kviste basilikum, salt og peber (efter smag)
- Sennepssovs: 2 dl creme fraiche, 2 spsk. grov Dijonsennep
- Brød i skiver: ½ brød, ca. 1 dl olivenolie, hvidløg i skiver, salt og peber
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 200 °C
2. Salsa: Hak alle ingredienser fint, bland dem sammen med salt og peber efter smag (du kan krydre salsaen med chili, hvidløg og limesaft).
3. Sennepssovs: Bland ingredienserne sammen
4. Brug forme i portionsstørrelse, og sæt dem i et ovnfast fad med varmt vand.
5. Kom sennepssovs i bunden af formen, slå et æg ud i hver form og afslut med salsa.
6. Bag kokotten i oven i ca. 15 minutter, indtil æggehviden er stiv, men blommen stadig er blød.
7. Brød i skiver: Skær brødet i skiver. Vend skiverne i olie, hvidløg, salt og peber, og rist dem på en pande eller i ovnen, indtil de er sprøde.