norskinspireret omelet

opskrift på den lækreste norskinspirerede omelet

En lækker og fyldig omelet med fenalår (en norsk specialitet af saltet, tørret og røget lammekølle)

Hvis du har rester tilovers fra festen i går, er der ingen grund til at smide dem ud. Her er en opskrift på en lækker omelet, som helt sikkert vil gøre dig mæt. Kun fantasien og resterne i køleskabet sætter grænser!

OPSKRIFT

Ingredienser

Fenalår i skiver (eller andet røget kød eller en god pølse)

Nogle stegte eller kogte kartofler (helst fra i går)

Røræg (helst fra i går)

2-3 æg

Friske urter hvis du har det (f.eks. persille)

Sådan gør du

1. Skær kartofler og fenalår i små stykker, og bland det hele sammen i en varm pande med røræg. (Hvis du ikke har røræg fra i går, skal du bare piske et par æg med lidt vand).

2. Bland de piskede æg i, det vil binde ingredienserne sammen i en omelet. (Det kan også laves uden æg, men så bliver det nærmere biksemad end en omelet.)

3. Steg under låg ved lav varme, så omeletten ikke brænder på eller bliver for brun i bunden.

4. Serveres med creme fraiche og en grøn salat.

5. Vi anbefaler at komme lidt sukker i salatdressingen – det vil afbalancere den salte smag fra fenalåret.