tyrkisk tærte - opskrift

Bag en knasende sprød tyrkisk tærte til weekenden



en knasende sprød morgenmadstærte

Forkæl dig selv med en ekstra lækker morgenmad i weekenden, og lav din egen tyrkiske tærte. Denne opskrift indeholder spinat, persille og fetaost og giver dig en lækker, sprød tærte, der er saftig og blød indeni.

OPSKRIFT

Tyrkisk tærte med spinat, persille og fetaost

Friskbagte tyrkiske tærter er en behagelig overraskelse på morgenbordet. Foto: Christian Løken

Ingredienser

6 portioner

  • 1 pakke fillodej
  • 2 æg
  • 1 dl olie
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. yoghurt naturel
  • 200 g fetaost
  • 1 bundt persille, og tilsæt gerne spinat, hvis du har lyst
  • Salt og peber
  • Sesamfrø

Du skal bruge

  • Piskeris
  • Bagepensel
  • Rent viskestykke

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 180 °C.

2. Pisk æg, olie, mælk og yoghurt sammen, tilsæt en knivspids salt og peber.

3. Bland fetaost med den finthakkede persille og spinat.

4. Læg fillodejen under et fugtigt viskestykke.

5. Brug en pensel til at pensle æggeblandingen på en hel side af dejen. Læg fyldet lidt under midten og fold. Pensl hver fold. Rul sammen, og læg stykkerne på en bageplade med bagepapir. Pensl igen, og drys med sesamfrø.

6. Bag i midten af ovnen, indtil den tyrkiske tærte er gylden og sprød, ca. 30 minutter.

7. Velbekomme!

8. Hvis du har noget tilovers, smager den tyrkiske tærte også godt næste morgen. Opvarm den i en slip let-pande over middel varme i 3-4 minutter. Vend hyppigt.