Juletid i Helsinki

Glimmer, opdagelser og eventyr – julen i Helsinki byder på mange slags events.

Book hotel

Venligst vælg hotel eller destination
Manglende dato
Manglende dato
, , {{ serviceData.rooms.length }} Værelser
Antal værelser:
Det er ikke muligt at booke flere værelser med gavekort. Det er ikke muligt at booke flere værelser samtidigt, når du booker en bonusnat.
Værelse {{room.index}}:
Indtast barnets alder

Hvis du bestiller et kampagnetilbud eller en firmaaftalepris, skal du bruge en bookingkode. Brug ikke specialtegn som (.) (,) (-) (:).

Gem din bookingkode til næste gang du besøger siden ved at klikke “Husk bookingkode”. Vælg ikke dette, hvis du bruger en offentlig computer for at undgå uautoriseret anvendelse af din bookingkode.

Desværre! Vi kan ikke finde nogle ledige hoteller med denne bookingkode. På følgende hoteller finder du værelser til vores almindelige priser.
Det er ikke muligt at booke flere værelser med gavekort.

Gælder kun for gæster med forudbetalte Bonus Cheques. På visse hoteller betales tillæg, når du anvender dine Bonus Cheques. Du betaler tillægget direkte på hotellet. Stor morgenbuffet er inkluderet i prisen.

Du skal logge ind for at kunne booke en bonusnat. Som Scandic Friends medlem optjener du point, når du bor hos os, som du kan bruge til bonusnætter på alle vores hoteller. 

Det er ikke muligt at booke flere værelser samtidigt, når du booker en bonusnat.

Julen tager over i Helsinki

Kom i julestemning

  • Luciadag er ikke en officiel helligdag, men den fejres i hele Finland den 13. december. Hvert år får Luciabruden sin krone på og fører optoget med julemandens hjælpere, heste og vintagebiler gennem centrum af Helsinki.
  • Du kan lytte til julesange i kirkerne rundtom i Helsinki.

Smagsoplevelser og gaver på julemarkederne

Julen i Finland er ikke komplet uden julemarkederne. I december er der flere steder med traditionelle juleaktiviteter i Helsinki.

  • Tuomaan markkinat, et traditionelt julemarked, fylder Senatstorvet med delikatesser, gaver og restauranter i december. Du kan nippe til traditionel finsk glögi (gløgg), mens du beundrer de spektakulære lys på Helsinki domkirke.
  • Lige i hjertet af Helsinki ved Kolmen sepän aukio og Kaivopiha er der julemarked i december. Udover julevarer og smagfulde lækkerier får du chancen for at møde julemanden og en række fabelfigurer.
  • På den traditionelle kvindernes julemesse (Naisten joulumessut) i Wanha Satama kan du købe kunsthåndværk og julelækkerier lavet af finske kvinder. Messen afholdes i december.
  • Hvis du er til skandinavisk design, er julen det perfekte tidspunkt til et besøg. I smukke Vanha Ylioppilastalo vil en række lokale kunsthåndværkere og designere sælge deres varer i december.
  • Du kan også shoppe design hos Kaapelitehdas, hvor du også finder en række museer og events. Ornamos designjulemarked afholdes i december.
  • Til Kaapelin joulu-eventet kan du møde finske kunsthåndværkere i december, og der også workshops og aktiviteter for børn.

Juleaktiviteter for børn

Børnene vil synes om Lasten Joulurieha på Narinkkatori ved siden af shoppingcentret Kamppi. Der er shows, sjove aktiviteter og vinterkarneval for de, som ikke frygter kulden.

gården Haltiala, som ligger blot få kilometer fra centrum, kan du klappe får, køer og andre pelsede venner.

En anden familievenlig juletradition er Joulupolku, eller julestien. Der vil være en ved Herttoniemi-godset og Vuosaari-kysten, og den populære ø Seurasaari, et sted som er et besøg værd i sig selv, har en Joulupolku den 10.-12. december.