Vandreruter

Vi har samlet forslag til de mest populære backpacking-destinationer, vandreruter og nationalparker i Finland. De omfatter den berømte Karhunkierros-rute i Ruka Kuusamo og andre fremragende vandredestinationer. De fleste af ruterne ligger praktisk tæt på Scandics hoteller, som tilbyder et behageligt sted at overnatte på vejen.Ruter i Nord- og Østfinland

Julma-Ölkky

I Kuusamo finder du Julma-Ölkky-ruten, som er kendt for sit majestætiske landskab. Nogle steder går ruten langs klippekanter og byder på en imponerende udsigt over landskabet. Julma-Ölkky er den største af tre kløftsøer i Finland, som er dannet i sprækker i jorden.  

Karhunkierros er Finlands mest populære vandrerute, og den fører til det smukke landskab i Oulanka Nationalpark. Området Kuusamo og Ruka byder også på flere andre vandreruter.

Repovesi er en populær backpacking-destination i Kouvola med mere end 40 km ruter. I Repovesi kan du nemt tage på vandretur i flere dage.

Ruten Tapion taival på 20 km ligger i Ilomantsi meget tæt på den østlige grænse. Langs ruten, nær Virmajärvi, ligger det østligste punkt i EU på det europæiske kontinent.

Vandreruter i det sydlige Finland

Det sydlige Finland har et væld af fascinerende vandreruter og nationalparker. Nuuksio Nationalpark i Espoo (ved siden af Helsinki) har vandreruter for hele familien og tilbyder også kørestolsvenlige ruter.

Skærgårdsruten i Turku-området byder på uforglemmelige oplevelser ved havet. I Teijo Nationalpark i Salo ligger den gamle jernværkby Mathildedal.

Ruter i Lapland

Hetta-Pallas-ruten i Pallas-Yllästunturi Nationalpark byder på en fantastisk vandrerute på 50 km om sommeren og en populær skirute om vinteren. Halti-ruten i ødemarksområdet Käsivarsi tager dig til fjeldet Halti, og undervejs vil du også se Saana fjeld og det smukke vandfald Pihtsusköngäs. Urho Kekkonen Nationalpark har ruter for begyndere samt mere erfarne vandrere, hvoraf Nuortti er en af de mest naturskønne ruter.

Vandreruter i det centrale Finland

Seitseminen Nationalpark i Pirkanmaa er velegnet til både nye og erfarne vandrere og har også skiruter og cykelstier. I Helvetinjärvi Nationalpark i Pirkanmaa ligger stenkløften Helvetinkolu.

Peuran Polku er en 115 km lang backpacking-rute i det nordlige Ostrobothnia og centrale Finland i vandskellet Suomenselkä. Med de mange hvilesteder tilbyder Peuran Polku også masser af vandremuligheder til kortere dagsudflugter.