Historien

Hotel Norge slog første gang dørene op i 1885, og det har fået ikonisk status som et af Bergens mest prominente hoteller. Hotellets grundlægger, Georg Pommerenk, var en fremadtænkende visionær, som ønskede at skabe et sted, hvor gæsterne kunne slappe af i store og luksuriøse omgivelser, deltage i intellektuelle samtaler om verdens begivenheder samt nyde kulinariske retter, festligheder og kunst.Fra starten

Det har altid været meningen, at det skulle være et hotel for lokalsamfundet, som indbyggerne i Bergen kunne have glæde af. Det oprindelige hotel havde 42 værelser med over 60 senge, en spisesal til 80 personer, receptionslokaler, samtaleområder og badefaciliteter plus en café og et billardlokale på gadeplan. Hotellets indretning var smagfuld og elegant med et tidssvarende look, som havde fokus på både modernitet og komfort.

Selvom det ikke var byens første hotel i europæisk stil, var hotellet det første, som var med til at gøre Bergen til turistdestination. Pommerenk er efter sigende den første, der gav sine gæster en trykt “Guide til Bergen med bykort” – og han uddelte dem personligt.

Siden dengang er bygningen blevet ombygget og udvidet flere gange, og i 2016 blev hotellet lukket på grund af en gennemgående renovering.

Med sin unikke beliggenhed for enden af Torgallmenningen, lige ved siden af Byparken og Lille Lungegardsvann, har Hotel Norge altid ligget i hjertet af byens restaurationsmiljø med værelser af høj international standard.

Den 29. juni 2018 genåbnede hotellet som Hotel Norge by Scandic. Med det smukke nordiske design er denne moderne og ikoniske bygning nu en del af rækken af Scandics ansete og unikke signaturhoteller. Hotellet har mange iøjnefaldende funktioner og lægger op til at blive meget mere end et hotel. Det bliver et livligt mødested, hvor lokale møder internationale gæster i en pulserende og enestående atmosfære.

Renoveringen omfatter en ny øverste etage, hvilket gør det til Bergens største hotel med 415 værelser, herunder 17 store suiter, 3 barer og 3 restauranter spredt over 10 etager. Hotellet har også et ultramoderne konference-, møde- og event-miljø, som omfatter en fantastisk balsal. På dit værelse finder du et unikt og smukt illustreret kort over “det bedste i Bergen”, præcis som i 1885.

Velkommen til det ikoniske Hotel Norge by Scandic!