Fjeldtur i Norge

Tag på en aktiv ferie eller forlænget weekend i Norge, der bugner af spektakulære naturoplevelser og udendørs aktiviteter som f.eks. vandreture, klatring, rafting, mountain bike og fiskeri. Norge er altid et besøg værd, alle årstider byder på fantastiske oplevelser.Bjerg-udflugter i norge

Ligemeget hvilken del af Norge du besøger, er du tæt på smukke vandreruter i bjergene, og der er ruter til både begyndere og de mere garvede vandrere. Slip hverdagens stress og lad naturen fylde dine energidepoter op.

vandring I STAVANGER-området

Bjergene i Stavanger-området er blandt de mest populære bjergvandringsruter i hele Norge, både blandt turister og nordmænd. De to bjergtoppe Pulpit og Kjerag er perfekte udflugtsmål til dagsture, og der er en betagende udsigt fra begge bjergtoppe. Kjerag er den højeste bjergtop i Lysefjorden, og turen hertil er den mest udfordrende og tager omkring 5 timer. Udsigten fra toppen og ud over Lysefjorden er den ultimative oplevelse, men for mange er den ekstra udfordring et kort stop ved Kjeragbolten, hvor du skal tage et billede (som bevis...).

Turen til Pulpit er en smule kortere, det tager cirka 3,5 time og er perfekt til både unge og gamle. Turen er af moderat sværhedsgrad, og vil du gerne opleve området uden alt for mange mennesker, så er maj og juni samt perioden fra slut-august til oktober det perfekte tidspunkt til et besøg.

GAUSTATOPPEN I TELEMARK-området

Bjerget Gaustatoppen i Rjukan i Telemark-området er helt utrolig smuk. Brug en hel dag på dette fantastisk smukke bjerg, hvor du er hævet hele 1883 meter over havoverfladen og har en spektakulær udsigt over Norge! Toppen er rimelig let at nå, og turen derop betragtes som en familievenlig vandretur. Når du kommer til toppen, kan du nyde både en god kop kaffe og lune vafler i Gaustatoppen Turisthytte. Fra Oslo tager det omkring 3 timer at køre til foden af bjerget, og nu hvor du er i området, kan du også tage på adskillige vandreture i Hardangervidda Nationalpark, det ligger blot 15 minutters kørsel fra Gaustatoppen og er absolut et besøg værd. 

BESSEGGEN - FOR den erfarne

Besseggen, beliggende i Vågå kommune, bør være på din bucket liste, hvis du er en erfaren vandrer. Forbered dig godt hjemmefra inden du tager på denne populære og spektakulære vandretur i Jotunheim. Turen er hele 17 kilometer lang og tager mellem 6 og 8 timer. Næsten 30.000 mennesker besøger Besseggen hver sommer. Fra Fagernes og Valdres er det let at komme til Besseggen, hvor du også finder Scandic Valdres

De fleste af dem der vandrer i Besseggen tager Gjende færgen fra Gjendesheim til Memurubu om morgenen. Du kan også tage turen i den modsatte retning fra Besseggen til Memurubu, hvor du tager båden tilbage til Gjendesheim.

berømte SVOLVæRGEITA I LOFOTEN

Du har formentlig set billeder af de modige mennesker, der har taget det berømte spring mellem de to bjergtoppe - der ligner gedebukkehorn - på Svolværgeita. Du er nødt til at tage denne tur med en klatreguide. Du kan se mægtige "Geita" beliggende på bjerget Fløya. Der er mange klatre- og vandreruter. Andre enestående udflugter i Lofoten er Ryten, der rejser sig 542 meter over havoverfladen og har panorama-udsigt over havet og den naturskønne strand Kvalvika. 

Yttersandheia skyder sig 324 meter over havoverfladen og er også et enestående udflugtsmål, både som en lille dagstur eller for at opleve midnatssol.

ROMSDALSEGGEN - spektakulære vandreruterRomsdalseggen ligger i den del af Norge, hvor du kan se de mest imponerende bjergtoppe med bjergtagende udsigter - imponerende for selv de mest erfarne bjergvandrere. I alle retninger har du udsigt til bjerge og fjorde, bjergtoppe og vandfald, du kan se fra Rauma-floden dybt nede i Romsdal til Trollveggen og Trolltinderne - og hele vejen til Molde og havet mod vest. Lige bag horisonten kan du se Atlanterhavsvejen og Geirangerfjorden. Romsdalseggen er omgivet af bjergtoppenne Venjetindan, Romsdalshornet, Trolltindan, Trollveggen og fjeldet Kongen, Dronninga og Bispen.

Hele området omkring Molde byder på smuk natur og fantastiske udsigter. Du finder mange turistattraktioner som f.eks. Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvejen. I denne region finder du vores to hoteller Scandic Seilet og Scandic Alexandra Molde, hvor du kan slappe af efter spændende vandreture i bjergene. 

Sidst, men ikke mindst - planlæg din tur og hold dig opdateret med vejret i bjergene, når du rejser:

  1. Planlæg din tur og fortæl nogen, hvor du tager hen.
  2. Tilpas din tur, så den passer til dine evner og form.
  3. Vær opmærksom på vejret og jordskredsvarsling.
  4. Vær forberedt på storme og koldfronter, selv på de korte ture.
  5. Medbring det nødvendige udstyr til at hjælpe både dig selv og andre.
  6. Lav sikre vejvalg. Genkend jordskred og usikker is.
  7. Brug kort og kompas, så du altid ved, hvor du er.
  8. Vend om! Det er ikke nogen skam at vende om.
  9. Spar på på energien og søg i ly, hvis det er nødevndigt.