hotel nær Nyhavn

Nyhavn er et af de mest populære turistmål i København. Havnen, der engang var kendt for sit sømandsliv, er altid fuld af mennesker og glade stemmer. I det gamle havnekvarter ligger nogle af Københavns ældste tattoo-shops og beværtninger side om side med historiske huse. Nyhavn er også kendt for at være hjem for H. C. Andersen af flere omgange.

Den Nye Havn i København

Det gamle havnekvarter blev udgravet i slutningen af 1600-tallet, og da havnen skulle fungere som supplement til den eksisterende havn, fik den navnet Den Nye Havn. Her lagde skibe fra hele verden til, og Nyhavn var derfor et mekka for handlende og håndværkere.

I dag er der langt fra 1600-tallets sømandsliv, selvom du stadig kan finde gamle tatto-shops og beværtninger, der leder tankerne hen på en anden tid. Går turen til København, er Nyhavn et must see. 

Husene i Nyhavn

De smukke, gamle bygninger i Nyhavn består af borger- og pakhuse fra 1600-1700-tallet. De er malet i de flotteste farver, og danner motivet for mange postkort og feriebilleder. Det ældste hus i Nyahvn ligger i nr. 9 og stammer fra 1681. Det har hverken gennemgået nogen om- eller tilbygninger, og står altså som dengang, det blev bygget. Der er stadig beboelse i husene i Nyhavn og i størstedelen af dem finder du caféer, barer og restauranter.

Nyhavn | Foto: VisitDenmark | Scandic Hotels

H. C. Andersens Nyhavn

H. C. Andersen boede af flere omgange i Nyhavn. Første gang digteren flyttede til Nyhavn var i 1865. Dengang boede han ind i nr. 280, som i dag hedder nr. 20. Her skrev han sine første eventyr, som udkom i et hæfte med "Fyrtøjet", "Lille Claus og Store Claus", "Prinsessen på ærten" og "Den lille Idas blomster". Senere flyttede H. C. Andersen til Nyhavn nr. 67, hvor du i dag kan se en mindeplade for den verdensberømte digter og forfatter. Siden flyttede H. C. Andersen til Nyhavn nr. 18, som også blev hans sidste Nyhavnsbolig. 

Hotel tæt på Nyhavn

Går turen til København, og vil du gerne bo på hotel tæt på Nyhavn, anbefaler vi Scandic Front. Fra hotellet har du udsigt over Københavns havn, og du er kun få minutters gang fra Nyhavn.