Vesterbro

Velkommen til Vesterbro. Bydelen du sikkert har hørt mange forskellige historier om. Vesterbro er en bydel, der tidligere var kendt som et arbejderkvarter og pendant til Red Light District i Amsterdam. I dag er der dog langt mellem de letpåklædte damer, men ganske kort mellem børnefamilier, hippe butikker og restauranter. Gå ikke glip af Vesterbro, hvis turen går til København. Du kan hos Scandic bo midt i den trendy bydel med al dets charme, og herfra er der ikke langt på gåben ind til centrum.

Find dit hotel på Vesterbro

Vesterbro | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsCentralt på Vesterbro finder du to Scandic-hoteller: Scandic Kødbyen, Scandic Webers og Scandic Copenhagen som byder på en moderne indretning, komfortable senge, overdådige måltider og ikke mindst afslappende og underholdende hotelfaciliteter. Du bestemmer selv, om du vil starte dagen med at få pulsen op i vores fitnessrum, og om du vil nyde en aftendrink på vores terrasse. Hvis du er mere til at dase i sengen med roomservice, er du mere end velkommen til det. Selvom hotellerne har meget at byde på, ville det være en skam, hvis ikke du fik set, rørt og smagt på alt, hvad Vesterbro har at byde på.

Vesterbro: Bydelen og landevejen mod vest

Vesterbro strækker sig fra det travle liv ved Københavns Hovedbanegård ned til fredfyldte Vestre Kirkegård og fra fornemme Frederiksberg til den opblomstrende bydel Sydhavnen. Vesterbro er et stykke Københavnerhistorie, som du ikke må gå glip af. Her bor børnefamilier side om side med hipsteren på skateboard og den ældre mand, der har boet her siden, bydelen var kendt som arbejderkvarter.


Vesterbro var oprindeligt blot en brolagt landevej, der førte fra provinsen i vest ind til Vesterport, en af de mange befæstninger i byen. Da Københavns befæstninger faldt i 1850’erne, skete der en stigende udvikling i bebyggelsen langs landevejen, og Vesterbro blev pludselig betegnelsen for et større område med hovedgaden, Vesterbrogade, og sidegader.

Spis på restauranter og caféer på Vesterbro

I dag vrimler Vesterbro med hyggelige caféer, hvor lokale og turister mødes over en kop kaffe eller en økologisk frokost. Lyder det også tiltalende for dig? Så besøg Granola på Værnedamsvej - en kaffebar og café i et charmerende baghus. Eller slå et smut forbi Café Bang & Jensen på Istedgade, som er indrettet i et gammelt apotek. Er du på udkig efter en lækker restaurant, er du sikker på at finde den på Vesterbro. Her er både gourmetrestauranter, hippe burgerbarer, og om sommeren er der madboder for enhver på Kødbyens Mad & Marked. Hele året rundt byder Kødbyen desuden på gastronomiske oplevelser, hvor du kan finde alt fra fisk til fugl på menuerne.

Tag på shoppingtur på Vesterbro

Shopping på Vesterbro | Foto: copenhagenmediacenter.com | Scandic Hotels

Vil du gerne have et stykke unik, dansk design med hjem fra turen til København? Så er Vesterbro stedet at lede. Her er massevis af små, lokale designbutikker, og udvalget byder både på tøj, smykker, møbler og brugskunst. Gå blot en tur ned af Værnedamsvej, Istedgade eller Vesterbrogade, og find butikker i hobetal.

Find grønne oaser og gratis fornøjelser

Giv pengepungen en pause, og nyd en af de mange gratis fornøjelser, som Vesterbro byder på. Besøg eksempelvis Vestre kirkegård, hvor der altid er ro og fred. Mange berømtheder ligger begravet her, og i sommerhalvåret kan du komme med på en gratis, guidet tur på kirkegården.

Vestre Kirkegård på Vesterbro | Foto: copenhagenmediacenter.com | Scandic Hotels

Også i Akademiets Have finder du et grønt åndehul og skøn oase i storbyen. Den store park er et perfekt udflugtsmål for børn og voksne med et picnictæppe og en picnickurv. Du finder Akademiets Have ved de gamle Carlsberg-bygninger.

Som perler på en snor ligger Søerne i København. De tre søer, Sankt Jørgens Sø, Peblinge Sø og Sortedams Sø er blevet nogle af Københavns mest karakteristiske vartegn. Søerne binder Vesterbro, Nørrebro og Østerbro sammen og fungerer som rekreativt område for københavnerne. Ruten omkring Søerne er cirka 6 kilometer lang og derfor også oplagt til gå- eller løberute.

Oplev Vesterbros Planetarium

Leder du efter en særlig oplevelse for både voksne og børn, så er Tycho Brahes Planetarium, der ligger for enden af Sankt Jørgens Sø, en perfekt aktivitet. Her kan alle aldre lære om universet og vores solsystem, kigge på imponerende udstillinger, og i weekenderne er der planlagt guidede ture og science shows. I den store kuppelsal, med et kæmpe kuppellærred på næsten 1000 kvadratmeter, vises der dagligt lærerige film.

Noget for natteravnene

Vesterbro sover aldrig. Bydelen er også kendt for sit natteliv med massevis af barer, værtshuse og natklubber for natteravnene. Slå et smut forbi Kødbyen, hvor du kan mærke bassen fra diskotekernes høje musik i fødderne. På de trendy cocktailbarer er bartenderne klar til at mixe dig en drink af fineste kaliber. Gå heller ikke glip af et besøg på et af bydelens mange værtshuse, hvor lokale mødes over en øl og et slag terninger.

Vesterbro kalder på dig

Vesterbro er uden tvivl et besøg værd, så book dine overnatninger på Scandic Kødbyen, Scandic Webers eller Scandic Copenhagen med central beliggenhed allerede nu. Lad den hippe bydel overraske og forkaste alle dine fordomme. Vi glæder os til at tage imod dig på vores Vesterbro-hoteller og være med til at give dig nogle uforglemmelige dage i hovedstaden.

Du kan også læse om Københavns andre bydele som for eksempel København centrum, Christianshavn, Frederiksberg og mange flere.