Østerbro

Brede boulevarder, delikatessebutikker og Danmarks mest berømte statue. Mange tænker på Østerbro som Københavns "fine" kvarter. Her er du tæt på vandet, grønne oaser som Kastellet og Fælledparken og ikke mindst tæt på statuen af Den Lille Havfrue ved Langelinie. Bor du på Scandic i nærheden af Østerbro, er der altså mange skønne oplevelser i vente i den attraktive bydel.

Book dit hotel tæt ved Østerbro

Hvis du planlægger et besøg til København, så kan du se frem til mange mindeværdige oplevelser i byen. Også vores moderne hoteller har et væld af underholdende og afslappende faciliteter, som du kan benytte dig af under dit ophold. Tæt på Østerbro kan du overnatte på Scandic Front. Tag din partner, familie, ven eller bare dig selv under armen, og indlogér jer på en af vores mange værelser med gratis morgenmad. Har du brug for lidt ekstra luksus og velvære i dit liv, så bliv i sengen og bestil roomservice.

På Scandic Front har du en fantastisk udsigt ud over Københavns havn, Skuespilhuset og Operaen. Med en perfekt beliggenhed er du kun en spadseretur væk fra Kastellet og Langelinie i den nordlige retning og indre by i den vestlige retning. I hotellets fitnessrum kan du få pulsen op og holde den gode vane ved lige, selvom du er på ferie. I restauranten står vores dygtige kokke klar til at tilberede et kulinarisk måltid til dig med økologiske råvarer. Natten er ung, især i København. Nyd derfor en velsmagende drink i baren, inden du skal ud og udforske nattelivet.

Østerbro - byporten mod øst

Østerbro i København har fået sit navn efter den brolagte gade, der gik mod øst fra byporten Østerport. Det indre Østerbro er for mange københavnere blevet synonym med byens "fine kvarter" - og med god grund. Her finder du nemlig mange af byens ambassadebygninger og brede boulevarder. Lidt længere ude på Østerbro finder du Nordhavnen og Svanemøllen, hvor bygninger og renoveringen af havnen giver bydelen nyt liv.

Gå til Langelinie og Den Lille Havfrue fra dit hotel

Den Lille Havfrue | Østerbro | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic HotelsPå grænsen mellem det gamle København og Østerbro, sidder en smuk, ung kvinde på en sten og byder sejlende og andre gæster velkommen til København. Statuen af Den Lille Havfrue illustrerer H. C. Andersens eventyr af samme navn og blev givet som gave til København af bryggeren Carl Jacobsen (søn af grundlæggeren af Carlsberg-bryggeriet). Siden 1913 har Den Lille Havfrue siddet på sin sten ved Langelinie, men hun har i mellemtiden også været en tur i Kina til Verdensudstillingen i 2010. Den Lille Havfrue har flere gange været udsat for hærværk og har i den forbindelse mistet hovedet et par gange. Hver dag besøges hun af flere hundrede turister, og statuen er en af de mest populære seværdigheder i København.

Oplev det femstjernede fæstningsanlæg ved Østerbro

På grænsen mellem indre by og Østerbro og ganske tæt på Langelinie og Den Lille Havfrue finder du Kastellet. Kastellet er et imponerende fæstningsanlæg, som er et af de bedst bevarede af slagsen i Nordeuropa. Kastellet blev bygget som del af Københavns forsvar i 1624 og har, set fra oven, form som en femstjerne. Under enevældet fungerede kastellet blandt andet som byens fængsel, men i dag huser de gamle bygninger i stedet forsvaret. Besøger du Kastellet i slutningen af april, kan du nyde synet af de mange blomstrende kirsebærtræer.

Kastellet på Østerbro | Foto: Mostphotos | Scandic Hotels

Danmarks ældste villakvarter og Kartoffelrækkerne

Midt i smørhullet mellem Østerbros delikatese- og designerbutikker ligger det, som man mener er Danmarks ældste villakvarter, Rosenvængets Allé. Kvarteret blev grundlagt i 1857 og husene tegnet af tidens største arkitekter. 

Lige på den anden side af Statens Museum for Kunst, inden du kommer til Søerne, finder du en række af små, smalle huse. Husene, der oprindeligt blev bygget som arbejderboliger, er i dag nogle af de mest eftertragtede boliger i København. Husene, der i folkemunde er kendt som "Kartoffelrækkerne", ligger i et område, hvor man, af hensyn til forsvaret af København, ikke måtte bygge. Derfor dyrkede man i stedet kartofler. Husene ligger på snorlige rækker, og fik deraf det lidt særprægede navn, da de endelig blev bygget i slutningen af 1800-tallet.

Vi glæder os til at se dig

Kan du slet ikke vente med at opleve København og den fine bydel, Østerbro, så book en eller flere overnatninger med det samme. Hotellet har alt, hvad du har brug for: En central beliggenhed, gode faciliteter og ikke mindst det sødeste personale, som står klar til at hjælpe og rådgive dig under dit ophold.

Er du nysgerrig på andre relevante bydele at udforske, imens du bor på Scandic Front, så kan du læse mere om København centrum, Nyhavn, Christianshavn og mange flere.