Hotel tæt ved Østerbro

Brede boulevarder, delikatessebutikker og Danmarks mest berømte statue. Mange tænker på Østerbro som Københavns "fine" kvarter. Her er du tæt på vandet, grønne oaser som Kastellet og Fælledparken og ikke mindst tæt på statuen af Den Lille Havfrue ved Langelinie. Tag på oplevelse til Østerbro i København.

Østerbro - byporten mod øst

Østerbro i København har fået sit navn efter den brolagte gade, der gik mod øst fra byporten Østerport. Det indre Østerbro er for mange københavnere blevet synonym med byens "fine kvarter". Det er her du finder mange af byens ambassadebygninger og brede boulevarder. Lidt længere ude på Østerbro finder du Nordhavnen og Svanemøllen, hvor bygninger og renoveringen af havnen giver bydelen nyt liv.

Langelinie og Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue | Østerbro | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic HotelsPå grænsen mellem det gamle København og Østerbro, sidder en smuk, ung kvinde på en sten og byder sejlende og andre gæster velkommen til København. Statuen af Den Lille Havfrue illustrerer H. C. Andersens eventyr af samme navn, og blev givet som gave til København af bryggeren Carl Jacobsen (søn af grundlæggeren af Carlsberg-bryggeriet). Siden 1913 har Den Lille Havfrue siddet på sin sten ved Langelinie, men har i mellemtiden også været en tur i Kina til Verdensudstillingen i 2010. Den Lille Havfrue har flere gange været udsat for hærværk, og har i den forbindelse bl.a. mistet hovedet et par gange. Hver dag besøges hun af flere hundrede turister, og statuen er en af de mest populære seværdigheder i København.

Det femstjernede fæstningsanlæg

På grænsen mellem indre by og Østerbro og ganske tæt på Langelinje og Den Lille Havfrue finder du Kastellet. Kastellet er et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Kastellet blev bygget som del af Københavns forsvar i 1624 og har, set fra oven, form som en femstjerne. Under enevældet fungerede kastellet bl.a. som byens fængsel, men i dag bebor forsvaret de gamle bygninger. Besøger du Kastellet i slutningen af april, kan du nyde synet af de mange blomstrende kirsebærtræer.

Kastellet på Østerbro | Foto: Mostphotos | Scandic Hotels

Danmarks ældste villakvarter og en række af kartofler

Midt i smørhullet mellem Østerbros delikatese- og designerbutikker ligger det, som man mener er Danmarks ældste villakvarter, Rosenvængets Allé. Kvarteret blev grundlagt i 1857 og husene tegnet af tidens største arkitekter. 

Lige på den anden side af Statens Museum for Kunst, inden du kommer til Søerne, finder du en række af små, smalle huse. Husene, der oprindeligt blev bygget som arbejderboliger, er i dag nogle af de mest eftertragtede boliger i København. Husene, der i folkemunde er kendt som "Kartoffelrækkerne", ligger i et område, hvor man, af hensyn til forsvaret af København, ikke måtte bygge. Derfor dyrkede man i stedet kartofler. Husene ligger på snorlige rækker, og fik deraf det lidt særprægede navn, da de endelig blev bygget i slutningen af 1800-tallet.

Hotel tæt på Østerbro

Ikke langt fra Østerbro finder du Scandic Front. Med sin unikke beliggenhed og udsigt til Københavns havn, Operahuset og Skuespilhuset er hotellet oplagt, hvis du vil udforske Østerbro under din tur til København.