Weekend i Gøteborg

Tag en weekend i Gøteborg - en hyggelig og smuk havneby. Her finder du storbyens udvalg af shopping og underholdning, men med den mindre bys fordele ved at alt ligger lige i nærheden. For eksempel kan du tage sporvognen til skærgården.SHOPPING OMKRING AVENYN OG NORDSTAN

Skal du shoppe i løbet af din weekend i Gøteborg? Omkring Avenyn (som faktisk hedder Kungsportsavenyn) er der masser af gode butikker, restauranter og natklubber. Gå ned ad avenuen til området inden for Vallgraven, et hyggeligt område til en gåtur eller shopping.

I shoppingcentret Nordstan kan du gemme dig for regn og sne med alle butikkerne under samme tag. Kungsgatan, Magasinsgatan og Victoriapassagen er også gode shoppinggader.

Weekend i Gøteborg | Scandic Hotels

Friske fisk på fiskemarkedet Feskekyrka

Gøteborg er en havneby, og du kan altid få frisk fisk. På fiskemarkedet Feskekyrka kan du købe frisk fisk og skaldyr ved disken eller nyde dem tilberedt på restaurant Gabriel. Med sin specielle arkitektur er bygningen en af de store seværdigheder i Gøteborg, og den er nærmest hellig for dem, som elsker fisk og skaldyr.

Weekend i Gøteborg | Scandic Hotels

Gourmetrestaurant eller street food?

Foretrækker du Michelinrestauranter, eller vil du hellere snuppe noget fra en foodtruck? Her er restauranter for enhver smag, selvom fisk og skaldyr ofte er en specialitet. I Gøteborg vrimler det med klubber, caféer og meget andet, som du kan udforske, så hvad venter du på?

Kaffepause i Haga

Følg Vasagatan fra Avenyn for at finde de brostensbelagte gader i Haga. Smag den berømte Hagabullen på Café Husaren eller noget andet på en af de mange hyggelige caféer med hjemmebag og rejemadder. Hvis du er vild med at shoppe, finder du mange små personlige butikker og genbrugsbutikker, hvor du kan gøre et godt kup.

Weekend i Stockholm | Scandic Hotels

Eventyr på Universeum og Liseberg

Besøg Liseberg, Nordens største forlystelsespark, med forlystelser og oplevelser for både store og små året rundt. På Universeum kan du opleve regnskov, eksotiske dyr og meget andet.

Weekend i Gøteborg | Scandic Hotels

Picnics og koncerter i byens parker

På den anden side af Haga ligger Linné-området med Slottsskogens frodige grønne park. I parken kan man hvert år opleve koncerter på musikfestivalen Way Out West. Besøg pingvinerne og sælerne i zoo, eller snup en picnic på plænen. Café Björngårdsvillan og Villa Belparc er blandt de charmerende steder at spise eller drikke en kop kaffe.

Den botaniske have ved siden af Slottsskogen er blandt de største i Europa. Her kan du lære mere om planter og nyde årstidernes skiften.

Hvis du har brug for et hvil efter al den shopping og sightseeing, finder du oasen Trädgårdsföreningen et stenkast fra Avenyn.

Weekend i Gøteborg | Scandic Hotels

Nyd godt af kunst, design og opera

På toppen af Avenyn kan du beundre Carl Milles fantastiske statue af Poseidon. Hvis du vil se mere, kan du besøge Gøteborgs kunstmuseum lige ved siden af eller Röhsska Museet med design, mode og kunsthåndværk. Göteborgs Operan byder på opera, musicals og dans.

Weekend i Gøteborg | Scandic Hotels

Weekend i Gøteborg | Scandic Hotels

Tag sporvognen til skærgården

Er du fristet til at svømme, tage på bådtur eller danse på Brännö-broen? Så kan du tage på dagstur til Gøteborgs sydligste skærgård. Nyd havluften året rundt. Hop på sporvognen til Saltholmen, og tag skærgårdsbåden til øerne Styrsö, Brännö, Donsö eller Vrångö. Rejs hele vejen på samme billet!

Weekend i Gøteborg | Scandic Hotels