Tag på storbyferie i Helsinki

Helsinki er perfekt til en afslappet ferie! Alting er inden for rækkevidde i denne kompakte by, og du kan hurtigt komme fra det ene sted til det andet. Her er altid noget at se og give sig til!

10 tips til ferien i Helsinki

Få de bedste tips til aktiviteter, lån en cykel i vores hotelreception, og tag ud i maritime Helsinki.

1. En by fuld af seværdigheder og events

Der er masser at foretage sig i Helsinki, og byens seværdigheder og events sikrer en vidunderlig ferie. Nogle af de nye og interessante seværdigheder omfatter det gennemrenoverede olympiske stadion, Amos Rex Museum og Helsinkis hovedbibliotek, Oodi.

2. Et fantastisk bylandskab

Byens bygninger er seværdigheder i sig selv, og der er masser at beundre i Helsinkis bylandskab. Det fantastiske bybillede er domineret af bygninger i art nouveau-stil, hvoraf størstedelen ligger i distrikterne Ullanlinna og Katajanokka. Bybilledet består også af bygninger designet af de berømte finske arkitekter Alvar Aalto og Eliel Saarinen, for eksempel det nye Scandic Grand Central Helsinki Hotel ved hovedbanegården.

3. Indbydende øer

Billede af Suomenlinna: Comma Image Oy, City of Helsinki

Find mad til en picnic på markedspladsen, eller køb den på hotellet, og tag færgen til en af Helsinkis mange øer: Suomenlinna, Vallisaari, Lonna, Uunisaari eller Pihlajasaari. Du kan gå til Seurasaari langs en smuk bro. Øerne har også kiosker, caféer og restauranter, hvor du kan nyde havudsigten og lækker mad serveret ved bordet.

4. Fremragende shopping

Det er også en god idé at kombinere dit besøg i Helsinki med en shoppingtur. Shoppingcentrene, stormagasinerne og det berømte Design District tilbyder fantastiske varer til alle, fra finsk design til internationale brands. Vi anbefaler også at udforske loppemarkederne og genbrugsbutikkerne i byen – der er en del i nærheden af centrum.

5. Det maritime Helsinki

Allas havpool billede: Visit Finland / Eetu Ahanen

Byens centrum byder på mange muligheder for at udforske det maritime Helsinki. Helsinki har mere end 130 km kystlinje. De kystnære områder og veje er forbundet af fremragende vandre- og cykelruter. Allas Sea Pool er en spa med unik mulighed for en forfriskende oplevelse hele året rundt i tre pools, der er forbundet med havet.

Löyly og Helsinki SkyWheel billedrettigheder VisitFinland/Pekka Keränen og Ari-Pekka Darth

Du kan også se byens centrum og de nærliggende øer fra SkyWheel tæt på markedspladsen. Fra centrum kan du også nemt komme til det unikke restaurant- og saunakompleks, Löyly, i Hernesaari.

6. Helsinkis parker

Helsinki er kendt for sine velholdte parker og grønne områder. I centrum kan du nyde solrige dage i Esplanadeparken, den gamle kirkepark og Sinebrychoffparken. Kaivopuisto og Töölönlahti er populære udendørsområder. Centralparken, som går gennem byen, har længere løbestier og skovruter. I den botaniske have i Kaisaniemi kan du nyde naturen året rundt.

7. Byrundtur med sporvogn

Du kan købe en dagsbillet, hoppe på en hvilken som helst sporvogn og rejse rundt i byen, som du har lyst. Sporvognsrute 2 har mange seværdigheder. Fans af arkitektur kan se arkitektoniske perler langs sporvognsrute 4, og de design interesserede, bør tage sporvognsrute 6. 

8.  En ferie for hele familien

Helsinki byder på adskillige aktiviteter, der er egnede til folk i alle aldre. Besøg de hurtige forlystelser i Linnanmäki, se de vilde dyr i Korkeasaari zoo, eller dyk ned i undervandsverdenen hos Sea Life. Der er 60 offentlige legepladser i Helsinki, hvor børnene kan have det sjovt.

9. Delikatesser fra markederne eller markedshallerne

Helsinki har mange markeder og markedshaller fyldt med delikatesser og masser af liv. Markedshallerne er også et godt sted at nyde en lækker frokost og en kop kaffe.

10. En plan for en regnvejrsdag

Du bør også besøge et af Helsinkis mange teatre  under din ferie i kulturens hovedstad. Du finder forestillinger på både store og små scener. Der er også mere end 80 museer i Helsinki. Udover de bedst kendte museer, såsom Ateneum og Kiasma, er der museer for design, arkitektur, naturvidenskab, historie og kunst.

Overnatning i Helsinki

Scandic har flere hoteller på de bedste placeringer i Helsinki.