Oplev landet på cykel og opdag nye steder

Kunne du tænke dig at bruge dagen på at cykle ad nogle af Sveriges bedste cykelruter og mountainbike-spor og tage en afslappende overnatning på et hotel? Så er du kommet til det rette sted! Vi har nogle tips til dig, hvis du leder efter hoteller tæt på nogle af Sveriges bedste cykelruter.Cykelferier i Sverige

Vätternleden (cykelruten Vätternleden)

Dele af denne 420 km lange rute udgør også en del af den bedre kendte cykelrute Vätternrundan omkring Vättern. På denne cykelrute kører du gennem smuk natur og hyggelige landsbyer. Scandic har to hoteller i Jonköping, hvoraf det ene, Scandic Elmia, er det perfekte sted for gæster på cykelferie. Hotellet tilbyder cykelopbevaring, et cykelværksted og, i nogle værelser, vægmonterede cykelstativer.

Indkvartering langs ruten Vätternleden:

Kystruten Kustleden

Ruten løber fra Grisslehamn på Vaddo i Stockholms skærgård til Västervik i Småland. Ruten strækker sig over fire len: Uppland, Södermanland, Östergotland og Småland. På vejen kan du beundre den smukke kystlinje og de idylliske øer. Det meste af ruten er asfalteret.

Indkvartering langs Kustleden:

Cykelruten Kattegattleden

Opdag det smukke Halland og Skåne på denne kyststrækning. Ruten løber mellem Helsingborg og Göteborg, og langs vejen kan du svømme i Kattegat og besøge små fiskerlandsbyer og kønne små byer som Halmstad og Varberg.

Indkvartering langs Kattegattleden cykelrute: 

Cykelruten Västgötaleden

Kør ad små landeveje gennem et kuperet landskab. Ruten vender og drejer sig, og man kan følge flere forskellige ruter. Ruten fører dig også til de to største søer i Sverige, Vänern og Vättern.

Indkvarteringsforslag langs Västötaleden:

Sverigeleden - en cykelrute mod nord

Sverigeleden-ruten er lang, og som navnet antyder, løber den gennem hele landet fra Helsingborg i syd til Karesuando mod nord. Hvis du fokuserer på den nordlige del af ruten, kan du om sommeren cykle gennem magiske landskaber og nyde skove, floder, vandfald og midnatssolen.

Forslag til indkvartering langs den nordlige del af Sverigeleden:

Sverigeleden - en cykelrute i Midtsverige

På den sydlige del af ruten kommer vi til lenerne Dalarna og Värmland med deres smukke skove, bjerge og søer.

Gode steder at bo langs Sverigeleden i Dalarna og Värmland:

Cykelstier for mountainbike i Gøteborg

Området omkring Gøteborg har flere cykelruter i terræn med forskellige sværhedsgrader. Prøv for eksempel området omkring Skatås og Delsjön eller ruten ved Mölndal og Kållered.

Udvalgte hoteller i nærheden:

Borgen i Värnamo

Området omkring Borgen byder på både en XCE- og en SM-rute, og meget andet. Her kan du finde en teknisk rute med flere stejle partier og forhindringer. Giv dig selv og din cykel en udfordring.

Hoteller i nærheden:

Högbo

I Högbo uden for Sandviken findes en skattekiste af udendørs aktiviteter, herunder adskillige mountainbike-ruter. Vælg mellem faste stier og grusstier, der strækker sig over mange kilometer, eller et teknisk område, der omfatter to pumptracks.

Overnatningsmuligheder: