Strande og parker i København
En storbyferie i København betyder ikke, at du behøver at gå på kompromis med strandture eller solbadning på grønne arealer. For selvom du befinder dig midt i en storby, skal du ikke mange minutter væk fra centrum af København, før du står med tæerne i sand og vand så langt øjet rækker. Er du mere til græs og fuglekvidder, finder du parker og grønne oaser overalt i København.
Her finder du Strande og parker i København
Vi har samlet en række strande, som du finder tæt på centrum af København og som er lette at komme til både i bil og offentlig transport. Når du bor på Scandic kan du leje cykler – så hvorfor ikke hoppe på den tohjulede og kør ud til den nærmeste strand?
Går du rundt i København vil du hurtigt finde ud af, at der ikke er mange meter mellem parkerne og grønne oaser. Her på siden har vi samlet nogle af Københavnernes yndlingsparker.
Amager Strandpark
Amager Strandpark er Københavns største strand og ligger blot 5 km. fra centrum af byen. Her finder du både lagune, sand og park, hvis du er mere til at solbade og slappe af på græs fremfor sand. Særligt om sommeren indbyder området til sjove og sportslige aktiviteter som windsurfing, udspring fra vippe og kajaksejlads.
Svanemøllen strand
I udkanten af mondæne Østerbro i København strækker en 130 m. bademole sig ud i bugten. Herfra kan vandhunde og svømmere let kaste sig ud i bølgen blå. På en sommerdag er også den 100 m. lange sandstrand velbesøgt, og her kan især de yngste svømmere trygt hygge sig. Svanemøllen strand er en anlagt strand med det fineste sand hentet direkte fra Øresund. Kan du tage øjnene fra det endeløse hav, er det havnens urbane og smukke bygninger, der møder dit blik. Du kan bl.a. nyde synet af Kim og Jørgen Utzons havnebebyggelser.
Bellevue Strand
Nord for København og et stenkast fra Dyrehaven, strækker smukke Bellevue Strand sig – en fryd for øjet. Stranden ligger 10 km. fra København, og besøgende finder både sand og park her. Fra de store badebroer er der god mulighed for at hoppe i det klare Øresund. På vej til eller fra stranden skulle du tage et besøg i skoven, Dyrehaven, hvor mange københavnere ynder at tage hen i weekenden. Vi kan også anbefale et besøg i Karen Blixen Museet, der ligger 15 km. længere op ad kysten mod nord.
Kongens Have
I 1600-tallet beordrede Christian 4. et stykke land midt i København ryddet for huse og haver. Kongen ville nemlig anlægge et slot og en lysthave. I dag er Kongens Have den mest benyttede park i København. Lige midt i haven ligger Christian 4.’s gamle slot, Rosenborg Slot – et ægte eventyrslot, som bestemt er et besøg værd! Uanset om du besøger Kongens Have om efteråret, vinteren, foråret eller sommeren er haven velbesøgt af københavnere, der, alt afhængig af årstiden, varmer sig på en to-go kaffe, nyder de hundredevis af krokus foran Rosenborg Slot eller soler sig på græsplænerne. Havens yngste gæster nyder godt af parkens flotte legeplads og dypper fødderne i springvandet.
Østre Anlæg
Østre Anlæg er for mange en overset park. Det er synd, for parken har meget at byde på! I den sydlige ende ligger Statens Museum for Kunst, som alt andet lige er et must under dit besøg i København, og i den nordlige ende ligger Østerbro og Østerport st. Østre Anlæg er tegnet af H. A. Flindt, der også er manden bag Botanisk Have. Her er både en rosenhave, en kæmpe legeplads og byens (måske) bedste kælkebakke. Mange af parkens gæster ynder at grille deres sommer-aftensmad i parken, hvor mulighederne for netop dette er gode. I parken finder du også Danmarksmonumentet – en pompøs statue, der frem til 1920 stod foran Statens Museum for Kunst. Der var blandede meninger om Danmarksmonumentet (tre løver og en voluminøs kvinde), og man valgte derfor at gemme statuen væk i Østre Anlæg.
Botanisk Have
Lad dig omslutte af fred og ro i Botanisk Have. Du glemmer alt om storbyens larm i det øjeblik, du træder ind i den gamle have. Som navnet antyder finder du botanik fra hele verden her, og haven bruges primært til forskning, undervisning og formidling – og besøges hver dag af hundredevis af københavnere og turister. I haven finder du et kæmpe drivhus med planter, der trives bedst i varmere og fugtigere forhold, end det danske klima kan klare. Haven har siden anlæggelsen i 1600 været gennem mange forandringer. Botanisk Have, som vi kender den i dag, er tegnet af H. A. Flindt i 1870’erne. I 1969 blev haven fredet.