Lav en skøn sommerdessert
Køkkenchef Magnus Rydahl fra Restaurant SEATING giver sit bud på en skøn sommerdessert, som med garanti vil imponere dem, du inviterer til at dele den med.
Det er sæson for rabarber og skønne sommerdesserter med de røde stængler. Denne lækre opskrift tager tid at lave, men resultatet er tiden værd.
Rabarber Parfait
Du skal bruge:
½ l fløde
5 æggeblommer
75 gram sukker
100 gram rabarberpure
5 gram citron
Rød farve
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og sukker luftigt
Pisk fløde luftigt i en anden skål
Vend rabarberpure og citron i massen
Vend fløden i æggeblomme massen
Kom rød farve i til en naturlig rød farve
Kom i fryseren i 24 timer
Lav brud af isen når du anretter den
Hvid Chokolade Creme
Du skal bruge:
300 gram fløde
200 gram hvid chokolade
½ vaniljestang
Skræl fra en halv citron
Fremgangsmåde:
Kog fløden op med vanilje og citronskal. Sigt udover den hvide chokolade. Køl helt ned og pisk op til let flødeskum.
Rabarber Broken Gel
Du skal bruge:
½ liter rabarber saft
150 gram sukker
10 gram Citras
8 gram Gellan
Fremgangsmåde:
Kog rabarbersaft og sukker op
Når alt sukkeret er opløst tilføres Citras og Gellan og massen koges igennem
Sæt i køleskabet til massen er helt sat.
Blend derefter og sigt massen igennem en sigte
Kom massen på sprøjtepose
Hvid Chokolade Bund
Du skal bruge:
350 gram sukker
100 gram vand
300 gram smeltet hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Sukker og vand varmes op til 145 grader
Chokolade kommes i røremaskinen og siruppen hældes i, mens maskinen kører med K-spade rørearm
Kør til chokoladen smuldrer fra hinanden i små stykker
Syltet Rabarber
Du skal bruge:
1 bundt rabarber
66 gram sukker
132 gram vand
En håndfuld tørrede rosenblade
Rød farve
Fremgangsmåde:
Skræl rabarberne grundigt og halver dem
Pisk vand og sukker sammen til al sukker er opløst. Kom en lille håndfuld rosenblade i sammen med den røde farve
Rabarber og sukkerlagen vakummeres.
Skær i små tern efter 3 timer
Marengs
Du skal bruge:
50 gram frysetørret rabarber
200 gram æggehvider
300 gram flormelis
Rød farve
Fremgangsmåde:
Blend den frysetørrede rabarber helt fint
Pisk æggehvider luftige og pisk så flormelis ned i
Vend med blendet rabarber og rød farve
Kom marengsmassen i sprøjtepose og lav lange streger på bagepapir
Tørres natten over ved 75 grader
Pynt
Brug citronmelis som pynt