Lav en skøn sommerdessert

Køkkenchef Magnus Rydahl fra Restaurant SEATING giver sit bud på en skøn sommerdessert, som med garanti vil imponere dem, du inviterer til at dele den med.



Det er sæson for rabarber og skønne sommerdesserter med de røde stængler. Denne lækre opskrift tager tid at lave, men resultatet er tiden værd. 

Rabarber Parfait

Du skal bruge:
½ l fløde

5 æggeblommer

75 gram sukker

100 gram rabarberpure

5 gram citron

Rød farve

Fremgangsmåde: 
Pisk æggeblommer og sukker luftigt

Pisk fløde luftigt i en anden skål

Vend rabarberpure og citron i massen

Vend fløden i æggeblomme massen

Kom rød farve i til en naturlig rød farve

Kom i fryseren i 24 timer

Lav brud af isen når du anretter den

Hvid Chokolade Creme

Du skal bruge:
300 gram fløde

200 gram hvid chokolade

½ vaniljestang

Skræl fra en halv citron

Fremgangsmåde: 
Kog fløden op med vanilje og citronskal. Sigt udover den hvide chokolade. Køl helt ned og pisk op til let flødeskum.

Rabarber Broken Gel

Du skal bruge:
½ liter rabarber saft

150 gram sukker

10 gram Citras

8 gram Gellan

Fremgangsmåde: 
Kog rabarbersaft og sukker op

Når alt sukkeret er opløst tilføres Citras og Gellan og massen koges igennem

Sæt i køleskabet til massen er helt sat.

Blend derefter og sigt massen igennem en sigte

Kom massen på sprøjtepose

Hvid Chokolade Bund

Du skal bruge:
350 gram sukker

100 gram vand

300 gram smeltet hvid chokolade

Fremgangsmåde: 
Sukker og vand varmes op til 145 grader

Chokolade kommes i røremaskinen og siruppen hældes i, mens maskinen kører med K-spade rørearm

Kør til chokoladen smuldrer fra hinanden i små stykker

Syltet Rabarber

Du skal bruge:
1 bundt rabarber

66 gram sukker

132 gram vand

En håndfuld tørrede rosenblade

Rød farve

Fremgangsmåde: 
Skræl rabarberne grundigt og halver dem

Pisk vand og sukker sammen til al sukker er opløst. Kom en lille håndfuld rosenblade i sammen med den røde farve

Rabarber og sukkerlagen vakummeres.

Skær i små tern efter 3 timer

Marengs

Du skal bruge:
50 gram frysetørret rabarber

200 gram æggehvider

300 gram flormelis

Rød farve

Fremgangsmåde: 
Blend den frysetørrede rabarber helt fint

Pisk æggehvider luftige og pisk så flormelis ned i

Vend med blendet rabarber og rød farve

Kom marengsmassen i sprøjtepose og lav lange streger på bagepapir

Tørres natten over ved 75 grader

Pynt
Brug citronmelis som pynt